Ще 30 локацій у Львові матимуть відеоспостереження

Новини 24 Червня, 2022 62

У Львові до кінця року планують встановити близько 30 систем відеонагляду у багатоповерхівках та на прилеглих територіях. Камери спостереження обладнають у межах міської програми “Безпека житлових кварталів”. Обов’язковою умовою для участі у цьому проєкті є готовність людей долучитися фінансово. Закупівлю обладнання та його монтаж порівну оплачуватимуть місто і мешканці – 50/50. Тому тут міська рада цільово працює з ОСББ.

Про це повідомляє Львівська міська ради, пише “Четверта студія”.

Як розповів керівник управління безпеки ЛМР Максим Смілевський, прийом заявок від ОСББ щодо влаштування відеокамер триватиме до кінця наступного тижня. Вже зголосилося 42 об’єднання.

“Ми мали зустрічі з представниками ОСББ, розповідали про умови та деталі співпраці. Зараз вони надсилають заявки, пропонують місця, де доцільно встановити засоби відеоспостереження. При відборі пропозицій перевагу надаватимуть будинкам, які розміщені біля критичної інфраструктури. А також локаціям, які треба зробити більш безпечними. Кінцеве рішення прийматимемо разом з поліцією”, – розповів Максим Смілевський.

У міському бюджеті для співфінансування цього проєкту закладено 1,5 млн грн.

З початку повномасштабного військового вторгнення росії в Україну у Львівській громаді в межах програми “Безпечне місто” встановили 197 відеокамер. Крім того, за кошти органів поліції у цьому році планують змонтувати ще 470.

Зараз міська мережа відеоспостереження об’єднує понад 1 тис. відеокамер.

Нагадаємо, у Львові приватні відеокамери доєднають до міської комплексної системи відеоспостереження. Як пояснюють у мерії, це насамперед підвищить рівень громадської безпеки та дозволить оперативно реагувати на реальні чи потенційні загрози.

 

Коментарі

Позначки: , ,