Суд боїться оштрафувати Зеленського за порушення карантину, – нардеп

Новини 19 Червня, 2020 223
Володимир Ар’єв

Володимир Ар’єв

Чинна влада може лише переслідувати опозицію, а президента Зеленського навіть не оштрафували за порушення карантину.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв, виступаючи з трибуни парламенту, пише Четверта студія.

«Цікаві речі у нас відбуваються із законністю в країні, і таких прикладів стає дедалі більше. Крім того, що переслідують опозицію і всі справи, які тільки можна проти неї відкривають, у нас виявляється недоторканні сьогодні існують. Наприклад, у Хмельницькому суд сьогодні не зміг оштрафувати президента Зеленського за порушення карантину, коли він разом із головою обладміністрації та іншими випили каву в кафе, коли для решти українців це було недоступно», – сказав Ар’єв.

«А знаєте чому? Тому що треба було для суду у Хмельницькому направити питання до Верховного суду України, чи можна штрафувати пана Зеленського, бо він є недоторканний. Пам’ятаєте нещодавно Зеленський у своїх відосиках розповідав про те, що недоторканних більше не існує. Після ухвалення відповідного закону щодо змін до Конституції, які стосувалися народних депутатів України, виявляється існує», – додав депутат.

При цьому він нагадав, що Зеленський обіцяв піти з посади, якщо порушить закон.

«Але встановити, що людина порушила закон може тільки суд, а суд недоторканного Зеленського не чіпає. Кафка відпочиває від таких сюжетів», – зауважив парламентар.

Ар’єв зазначив: «А ще у нас є чесний голова СБУ, якого теж Зеленський назвав як приклад. Так от, цей голова СБУ чесно, незаконно встановив контроль над цивільними авіаперевезеннями протягом карантину і Державна авіаційна служба зобов’язана була  кожен рейс погоджувати з СБУ, про що є відповідні документи. Це незаконно, жодним законом не регламентується втручання СБУ в діяльність цивільної авіації окрім моніторингу за тероризм, але це відбулося. І СБУ, і Державна авіаційна служба розказують, що це вони робили на виконання указу Зеленського».

Депутат також наголосив, що повідомив про цю ситуацію у ДБР.

«Ми подивимося, ДБР може витрачати державні кошти на абсолютно «трешеве» з юридичної точки зору переслідування опозиції, чи може зайнятися «чесним» головою СБУ і його шефом Зеленським. Побачимо. Щось мені підказує, що все як завжди», – додав Ар’єв.

Коментарі

Позначки: ,