Степанов проігнорував комітет Ради, перед яким повинен був відзвітувати щодо медреформи

Новини 17 Червня, 2020 217
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Фото: відкриті джерела.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Фото: відкриті джерела.

Замість себе міністр відправив двох заступників, хоча члени комітету планували заслухати самого міністра

Глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов не з’явився на засідання комітету Верховної ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування, на якому повинен був розповісти про плани щодо медичної реформи та їх відповідності вимогам МВФ.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє РБК-Україна.

Замість себе міністр відправив двох заступників, хоча члени комітету планували заслухати самого міністра.

На думку політолога Олексія Голобуцького, це є черговим свідченням того, що глава МОЗ затягує оприлюднення нової концепції медреформи.

“Степанов неодноразово критикував Уляну Супрун, називав її дії експериментом і закликав все міняти. Але далі слів досі не просунувся. Нагадаю, що його призначили міністром в кінці березня – а значить, був час сформувати хоча б рамкову концепцію подальших дій з реформування медичної сфери та почати діалог. Ховатися за спинами заступників довго не вийде – продовження медреформи від України вимагає МВФ. Не кажучи вже про те, що стан української медицини не влаштовує нікого – ні пацієнтів, ні самих медиків”, – каже політолог.

На його думку, питання продовження реформи охорони здоров’я потрібно виносити на Раду реформ, очолювану Міхеілом Саакашвілі. А також провести відкриті парламентські слухання із залученням не тільки вітчизняних експертів, але й представників МВФ.

Коментарі

Позначки: ,