Шмигаль більше не зміг працювати зі Степановим, – Зеленський (ВІДЕО)

Новини 20 Травня, 2021 427
Прес-конференція до другої річниці інавгурації Володимира Зеленського. Фото: Офіс президента

Прес-конференція до другої річниці інавгурації Володимира Зеленського. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський пояснив, що Максима Степанова відправили у відставку з посади міністра охорони здоров’я, бо конфлікти між ним і прем’єр-міністром Денсом Шмигалем та головним санітарним лікарем Віктором Ляшком загострилися й загрожували дестабілізацією медичної системи.

Про це заявив Зеленський на великій прес-конференції до другої річниці його інавгурації, пише “Четверта студія” з посиланням на УП.

“Це правда, прем’єр-міністр більше не зміг працювати з міністром охорони здоров’я паном Степановим.

Я не втручався в цю ситуацію достатньо довгий час. Чому? Тому що я боявся дестабілізації саме в “ковідний” час змінювати міністра охорони здоров’я. Чесно скажу, достатньо довго я був проти саме через дестабілізацію. Все ж таки міністр охорони здоров’я несе повну відповідальність, перш за все він несе відповідальність за боротьбу з COVID, вакцинацію населення тощо.

Ускладнення їхніх відносин – і я знаю деталі ускладнення, чому, за що – і я в цій ситуації був повністю на стороні прем’єр-міністра України.

Чому зараз? Тому що більше неможливо було працювати в такому режимі. Це дестабілізувало повністю атомосферу в міністерстві, у відносинах між міністром і урядом в цілому.

І в принципі складна ситуація між працюючими департаментами в міністерстві і складна ситуація між міністром і головним санітарним лікарем. В цій ситуації ми допустити такої дестабілізації просто не могли”, – розповів Володимир Зеленський.

За словами Зеленського, тому вибір був очевидний – і головний санітарний лікар “відповідає тепер за все”.

Віктора Ляшка народні депутати призначили новим головою МОЗ за годину до пресконференції Володимир Зеленського. До цього Ляшко був заступником міністра й головним державним санітарним лікарем України.

 

Коментарі

Позначки: , ,