“Справи” проти Порошенка мають відтінок вибіркового правосуддя і політичної помсти

Новини 18 Червня, 2020 299

Європейська Солідарність. Фото 4studio

Чинна влада переслідує тих, хто стоїть на захисті країни від російської агресії. Апогеєм цих переслідувань є фіктивні справи проти п’ятого президента України Петра Порошенка.

Про це з трибуни парламенту заявив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Артур Герасимов, трансляцію вів “Прямий”.

“Обвинувачення, які були висунуті Петру Порошенку, мають тривожний відтінок вибіркового правосуддя і політичної помсти. Це частина минулого України, а не її майбутнього. Увесь цивілізований світ засуджує політичні репресії проти опозиції та її лідера Петра Порошенка. Навіть вчорашні соратники Зеленського називають ці підозри нікчемними та юридичним трешем.

Сьогодні влада будує в Україні кремлівську модель з автозаками і побиттям активістів. Вони штурмують музеї та незаконно стежать за опозицією. Вони проводять фіктивні обшуки о шостій ранку, як це трапилося з Володимиром Омеляном. Вони тримають патріотів у тюрмах без доказів, як у справі Шеремета. Або судять за те, що не дали себе вбити, як у справі Стерненка.

Режим Зеленського переслідує саме тих, хто стоїть на захисті України від агресії Кремля. І апогеєм цих переслідувань є фіктивні, нікчемні справи проти п’ятого президента України. Мова не тільки про Порошенка. Зламати хочуть всю Україну. Авторитаризм починається з придушення опозиції, а закінчується порушенням прав кожного”, – наголосив політик.

Коментарі

Позначки: ,