Справа Федини – це намагання зачистити інформаційний простір, – Береза

Новини 10 Березня, 2020 220
Софія Федина. Фото: 4studio.

Софія Федина. Фото: 4studio.

Справа проти народного депутата від фракції “Європейська Солідарність” Софії Федини є намагання зачистити інформаційний простір.

Про це на телеканалі “Прямий” заявив голова громадського руху “Рішучі громадяни” Борислав Береза.

“По-перше, у Зеленського дуже погані радники. Спочатку вони радять йому збрехати, що він знаходиться в Україні, а він летить до Оману. Потім вони радять йому, що треба казати, що літак над Тегераном не збитий ракетою. Потім вони радять йому щось нове. Кожного разу ці поради закінчуються фіаско. Та людина, яка порадила цю справу, я не знаю, навіщо воно. Навіщо це президенту? Є точка входу, а нема точку виходу. Коли чоловік подає проти жінки і каже, що він її боїться – я не знаю, це якось виглядає не дуже. Гаразд, він президент. Трошечки йому так ніяково. Але навіщо це робити людині, яка з себе робить зараз такий образ головнокомандувача? Йому треба відійти від жартів і доходити до іншого. А в нього не виходить. І це виглядає, як наче він продовжує грати роль “Ржевський проти Наполеона”, де Наполеона грав саме він. Наполеона він грає непогано. Але треба не грати, треба бути президентом. І це різниця, велика різниця”, – сказав Береза.

На його думку, справа нардепа Федини тільки початок, та є намаганням зачистити інформаційний простір.

“Більше того, давайте візьмемо до уваги такий результат маленький, що пані Федину дійсно засуджують. Що далі? Далі будуть засуджувати за кожен блог, за кожне слово, за кожну фразу в телебаченні? Далі хто? Вересень піде? Куди – на каторгу? Далі Орловську посадять. Куди кого ще? І що робити далі будуть? І тут питання. Почали вони з Федини, потім подали законопроекти про ЗМІ, потім – про фейки. Єдине, що я бачу – це намагання зачистити інформаційний простір. І я хочу сказати, що це жодній людині не вдавалося в Україні. На Росії – так. Але, як казав Леонід Данилович Кучма, Україна – не Росія. Тут теж не вийде”, – підкреслив він.

Коментарі

Позначки: ,