На перших виборах після війни Зеленський програє

Новини 18 Березня, 2024 81

Це історичний принцип

Помітив неймовірну схожість у заявах і моделі поведінки Нетаньяху та Зеленського.

Біньямін Нетаньяху в інтерв’ю CNN заявив, що більшість ізраїльтян виступають проти дострокових виборів до Кнесету. Цікава заява, якщо зважати на те, що 12-й телеканал опублікував дані соцопитування, проведеного дослідницьким інститутом «Мідгам» професора Ману Гева. Респондентів запитали, чи потрібно провести дострокові вибори до Кнесету.

Про це у Фейсбуці пише Борислав Береза, інформує Четверта студія.

• 34% відповіли, що так, але після закінчення війни;

• 30% вважають, що їх треба провести прямо зараз;

• 29% — вважають, що вибори мають відбутися у 2026 році.

У сумі 64% учасників підтримали проведення дострокових виборів так чи інакше. Серед тих, хто голосував за коаліційні партії, було теж чимало – 40%.
Респондентів також запитали, кого б вони вважали за краще бачити прем’єр-міністром: Бені Ганца чи Біньяміна Нетаньяху.

• 41% відповіли «Бені Ганця»,

• 29% – «Біньяміна Нетаніягу».

І як тут не згадати слова Зеленського. – Тож, якщо ми проведемо вибори зараз, то люди оберуть мене. Тому не треба казати, що я намагаюся утриматися при владі. Я виграв би вибори, якби вони відбулися, – сказав Володимир Зеленський 23 лютого 2024 року. При цьому, соцопитування показують, що він, як і Нетаньяху, помиляється. Або бреше.

Дуже примітно, що лідери держав, які проспали початок війни та не уникли величезних жертв, хочуть залишитися у владі і так маніпулюють фактами. Держави різні, а модель поведінки одна й та сама. І обидва програють…

На перших виборах після війни Зеленський програє. Це історичний принцип. Тому що буде вибір – або програє Зеленський, або програє Україна. І Україна не має права програти.

Коментарі

Позначки: , ,