Сьогодні у ВР розглянуть скасування медреформи

Новини 10 Листопада, 2017 116

Ілюстративне фото

Верховна Рада 10 листопада розгляне проект постанови 6327-П, яким пропонується скасувати рішення про прийняття в цілому медичної реформи

Першим питанням традиційно стоїть година запитань до уряду . Далі депутати планують розглянути проект постанови про скасування медреформи.

Нагадаємо, 19 жовтня Рада прийняла в цілому урядовий законопроект 6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» з урахуванням зачитаного під стенограму переліку поправок до тексту проекту закону.

Ним передбачається з 1 січня 2018 року початок зміни моделі фінансування системи охорони здоров’я в Україні на первинній ланці. Оплата за надану медичну послугу пацієнту за єдиним тарифом на вторинній та третинній ланці буде впроваджуватися з 2019 року. До 2020 року вся система охорони здоров’я перейде на прямі оплати від Національної служби здоров’я України лікарям та медичним установам усіх напрямків спеціалізації.

Також передбачено створення центрального органу виконавчої влади зі спеціальним статусом, що реалізує державну політику у сфері організації фінансування надання медичних послуг та лікарських засобів, здійснює свої повноваження безпосередньо та через утворені у встановленому порядку територіальні органи.

Коментарі

Позначки: , ,