Сьогодні у Львові проведуть в останню путь депутатку Львівської міської ради Олену Пасевич

Новини 28 Березня, 2021 5 359

Фото: ФБ/Олег Синютка

Повідомили причину смерті вдови героя АТО

26 березня несподівано померла 42-річна депутатка Львівської міської ради, волонтерка та вдова Героя АТО з Волині Івана Пасевича – Олена Пасевич. За попередніми висновками, причиною раптової смерті став обрив тромба. Медики «швидкої допомоги» приїхали на виклик о 19:20, але змогли лише констатувати смерть.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться у публікації visnyk.lutsk.ua.

«Молода, любляча мама, вдова Героя АТО, волонтерка, активна захисниця інтересів учасників бойових дій, депутатка міської ради. Співчуття всім рідним та близьким», – висловив співчуття мер Львова Андрій Садовий.

Прощалися з Оленою Пасевич в суботу, 27 березня, у капличці на вул. Пекарській.

Поховають Олену Пасевич на Личаківському кладовищі, біля її батька, у неділю 28 березня.

Як зазначається на сторінці Олени Пасевич у ФБ, “парастас за Оленою Пасевич відбудеться  27 березня о 19:00 в ритуальній каплиці по вул Пекарській, 52. Чин похорону, за побажанням родини та близьких та з урахуванням карантинних обмежень, буде не публічним. Просимо з повагою поставитися до такого рішення. Олена Пасевич буде похована на Личаківському кладовищі, недалеко від поля поховань учасників російсько-української війни, поруч із могилою відомого волонтера Даника Дідича (поле 83). Помолитися, покласти квітку і запалити свічечку можуть усі, кому дорога пам’ять про Олену. Орієнтовний час поховання завтра, 28 березня, о 14:30/15:00”.

Довідково: у львівській політиці Олена Пасевич з’явилася після Революції Гідності. У 2014 році її чоловік Іван Пасевич, старший лейтенант ЗСУ, загинув біля села Красне на Луганщині 16 серпня 2014 під час обстрілу росіянами з РСЗВ «Град», закривши своїм тілом двох товаришів.

Після смерті чоловіка Олена Пасевич стала радницею міського голови з питань учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей. Активно займалася волонтерською допомогою військовим.

42-річна Олена Пасевич працювала доцентом кафедри економіки Львівського інституту банківської справи. В неї залишилася 7-річна донька та 24-річний син.

Охочі можуть допомогти родині матеріально. Номер картки сина Олени Пасевич Сергія – 5375414121800600 (Монобанк).

Як повідомлялося, не стало Олени Пасевич, депутатки Львівської міської ради від ЄС.

Народний депутат України від ЄС Олег Синютка 26 березня на своїй сторінці у ФБ написав: «раптово не стало Олени Пасевич, депутатки Львівської міської ради від ЄС, хоча ще кілька годин тому ми розмовляли по телефону».

«У це неможливо повірити, але Бог справді забирає найкращих. Раптово не стало Олени Пасевич, депутатки Львівської міської ради від ЄС, хоча ще кілька годин тому ми розмовляли по телефону. Вона захищала інтереси учасників АТО/ООС та членів їх сімей, автор місцевих програм у сфері соціального захисту.

Вона досконало знала свою роботу, адже мережила власне горе. Її чоловік – відважний десантник Іван Пасевич у 2014 році загинув під час оборони Луганського аеропорту.

Не витримало серце і цієї прекрасної жінки.

В Олени двоє чудесних обдарованих дітей – молодша донечка Марійка ти син Сергій,який не поїхав навчатись закордон, хоч мав таку можливість, а був поряд з родиною.

Війна залишила ще двох дітей сиротами. Це не вкладається в голові. Немає слів, щоб описати нашу тугу. Оленко, вічна пам’ять. Дякую тобі за те, що була найкращим прикладом для нас усіх. Сьогодні наше завдання – допомогти нащадкам цієї героїчної сім’ї», – зазначив Олег Синютка.

 

Коментарі

Позначки: