Сміття зі Львова продовжує подорожувати Україною

Новини 23 Лютого, 2021 132

сміття Бояничі

Зранку, 19 лютого, мешканці Сокальської громади неподалік села Бояничі, у полі, де колись був кар’єр, виявили величезну купу сміття.

Про це інформує прес-служба Львівської обласної організації партії “Європейська Солідарності”, пише Четверта студія.

На місце події виїхали старости Світлана Коляда та Василь Панченко. Депутат Червоноградської районної ради Ярослав Гаврилів дізнався, що майданчик, де вночі скинули сміття 18 лютого, приблизно о 23 год, розчистив від снігу трактор марки МТЗ.

Як вдалося з’ясувати, величезна купа непотребу була вивезена зі Львова, адже серед сміття знайшли квитанції про оплату комунальних послуг зі Львова, чеки з львівських супермаркетів, копії документів.

Як повідомляв Олександр Клімов, сміття складалося з побутових відходів і було залишене на території колишньої заправки біля дороги Р-15, яка з’єднує Львівську та Волинську області.

Нагадаємо, що попередньо Сокальська міська рада прийняла рішення про заборону прийому львівського сміття і це рішення є чинним!

“Мені не байдужа доля Червоноградського району і Сокальської громади. Вважаю, що мандри Львівського непотребу потрібно зупинити! Найближчим часом подам своє звернення до Львівської обласної ради та в правоохоронні органи, щодо проблеми незаконного розвезення сміття…Хочу нагадати, що для вирішення цієї проблеми Львів в 2020 році уже отримав 25 млн євро кредиту від ЄБРР та 10 млн євро ґранту – безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів”, – розповідає депутат від “ЄС” Олег Фенчин.

Коментарі

Позначки: