Служба безпеки і ДБР прийшли з обшуками до топпосадовців АРМА (ВІДЕО)

Новини 01 Квітня, 2021 673

Служба безпеки і ДБР прийшли з обшуками до топпосадовців АРМА

Слідчі дії проводяться вдома у тимчасового керівника агентства Сигидина, його заступника Павленка та інших співробітників

Співробітники Служби безпеки України і Державного бюро розслідувань  у четвер, 1 квітня, прийшли з обшуками до топчиновників Агентства з розшуку та менеджменту активів, одержаних від корупційних та інших злочинів (АРМА). Розслідування проводиться у справі щодо привласнення конфіскованих активів, 24 березня  ZN.UA опублікувало докладний матеріал щодо діяльності керівництва агентства.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Дзеркало тижня.

Обшуки проводяться в офісі агентства та вдома у тимчасового керівника АРМА Віталія Сигидина,  його заступника Володимира Павленка, начальника управління менеджменту активів агентства Вахтанга Бочорішвілі та громадянина України Ігоря Короля, повідомляє портал «Стопкор». Згодом стало відомо, що співробітники АРМА не пустили слідчих і спецслужбовців, тож сьогодні агентство фактично не працює.

«У приміщенні центрального апарату АРМА, а також за місцем проживання кількох співробітників Агентства правоохоронні органи проводять слідчі дії у рамках кримінального провадження», – повідомили в агентстві, запевнивши, що «повністю сприяють» слідчим, надають необхідні документи та інформацію.

Проведення обшуків санкціонував Печерський районний суд Києва. Підставою стала справа про можливу організацією Сигидиним, Павленком і Бочорішвілі схеми з викрадення понад $400 тисяч доларів. Допомагав у реалізації схеми Ігор Король.

За даними журналістів, придбану на ці кошти автівку Audi Q7 2020 року випуску (вартість $80-120 тисяч) Король зареєстрував на Ніну Щербінок – фізособу-підприємця, яка управляє іншими активами за угодою з АРМА.

2 лютого в АРМА поскаржилися на «прямий тиск, який здійснюється на його співробітників агресивними та жорсткими методами». В агентстві заявили, що керівництву погрожують фізичною розправою, під офісом періодично проводять мітинги «провокатори, які скандують дискримінаційні гасла», а у ЗМІ поширюються «маніпулятивні матеріали».

ZN.UA розпочало серію матеріалів про Національне агентство з повернення активів. Перший текст присвячено аналізу діяльності і кадрів АРМА. Матеріали для нього отримано з відкритих джерел, і вони вражають антидосягненнями. Докладніше – у статті Олександра Лємєнова «Національне агентство з (не)повернення активів».

Нагадаємо, призначений АРМА управитель загнав ТЕЦ у мільярдні борги. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схема на мільярд: як НАБУ, АРМА та невідомі бізнесмени обікрали 70 000 людей

Майно теплоенергоцентралей Нового Роздолу та Новояворівська у Львівській області знищено управлінням АРМА, – Гнатуш

Немчінов тисне на нове керівництво АРМА: експерт прокоментував аферу на мільярд

Коментарі

Позначки: , ,