“Слуги народу” саботують створення ТСК щодо справи вагнерівців”, – нардеп

Новини 24 Березня, 2021 47

Голова української делегації в ПА НАТО Ірина Фріз

“Слуги народу” саботують створення тимчасової слідчої комісії щодо провалу спецоперації із затримки “вагнерівців”, але рано чи пізно винні у винні у державній зраді будуть притягнуті до відповідальності. 

Про це в ефірі “Прямого” заявила народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Ірина Фріз, пише Четверта студія.

“Ви знаєте ТСК по “вагнерівцям” – це “ахілесова п’ята” цієї влади. Тому що це відбулася державна зрада і будь-які спроби загальмувати розгляд цієї справи, лише відкладають її в часі, але це не означає, що вона не буде доведена до логічного кінця”, – зауважила народна обраниця.

За її словами той факт, що влада саботує створення ТСК щодо “вагнерівців” просто відтерміновує розгляд цієї справи.

“Я вірю, що винні в цій державній зраді рано чи пізно будуть притягнуті до відповідальності. Тому те що вони сьогодні, від влади, через свою фракцію намагаються саботувати утворення цієї ТСК це просто відтермінування в часі вирішення цього питання. Цієї ганьби, яка насправді дискредитувала всю державу перед нашими партнерами і перед власним суспільством”, – заявила Фріз.

Вона також зауважила, що “Європейська Солідарність” єдина опозиційна фракція в парламенті, тому сьогодні немає можливостей саботувати позачергову сесію, які скликають представники фракції “Слуга народу”.

“Крім того, я вважаю, що саботувати, як ви пропонуєте спільно від опозиції, це позачергове засідання не вийде, тому що в нас єдина опозиційна фракція це “Європейська Солідарність”, а всі інші в нас мають можливість мати або якийсь діалог або якісь зв’язки з провладною партією із Офісом президента. І через це вони прийдуть і будуть голосувати або допомагати ухвалити відповідне засідання заради якого скликається ціла позачергова сесія”, – наголосила Ірина Фріз.

“Разом з тим, є заява “Європейської Солідарності”, яка засуджує дії влади щодо скликання позачергової сесії виключно щодо подій на Банковій 20 березня. Сподіваюсь, що порядок денний цієї позачергової сесії, якщо вона буде відбуватися у цю п’ятницю, буде змістовним. Щодо там буде постанова щодо ТСК по “вагнерівцям” та буде заслухана позиція уряду щодо боротьби з пандемією”, – заявила народна депутатка.

Коментарі

Позначки: ,