“Слуга народу” продемонструвала найвищий рівень зневаги до медиків, – Федина

Новини 06 Травня, 2020 183

Фото: "Про Львів"

Фракція “Слуга народу” продемонструвала найвищий рівень зневаги до медиків, коли блокувала законопроєкт щодо обов’язкового страхування медиків, авторами якого є фракція “Європейська Солідарність”.

Як пише “Четверта студія”, про це в ефірі “Прямого” сказала народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина.

“Це дуже прикро, що спроби захистити медиків, які сьогодні є в найгіршій ситуації серед медиків, напевно, не тільки Європи, а й цілого світу… Ми, на жаль, маємо близько 20% заражених медиків серед усієї кількості інфікованих, в той час як у цивілізованих країнах, зокрема, це є в районі 1%. Тобто в 20 разів більше медиків у нас не тільки захворіли, але й ми маємо вже, здається, 18 осіб-медиків, які померли від коронавірусу. Тобто ми маємо захистити. Бо сьогодні так, як бійці на передовій, вони є на передовій боротьби за наше здоров’я і за наше життя”, – сказала Федина.

За її словами, законопроєкт щодо обов’язкового страхування медиків “Європейська Солідарність” просила розглянути на позачерговому засіданні вже понад два тижні.

“І я би сказала, що це найвищий рівень безвідповідальності з боку монобільшості, але і зневага до медиків. Те, що два тижні ми просили винести цей законопроєкт на будь-яке з позачергових засідань, було повне блокування. Ми просили підписні листи. І у нас уже була третя така ситуація, що ми просимо підписні листи, а їх просто не видають, хоча їх мають видавати на вимогу депутатів. І зараз, виявляється, все, що ми пробуємо зробити, те, що вдалося зараз скликати позачергове засідання Верховної Ради без “слуг народу”, по суті, бо навіть якщо відняти їхніх п’ять депутатів, які підписалися, то все одно ми би мали 152 підписи, – я думаю, що це найбільше, що їх і зачепило. Як це так ми посміли без них щось робити? Як це так Петру Порошенку за його ініціативою вдалося зібрати підписи для позачергового засідання? Вони ж думали, що вони все контролюють, і без них жодне рішення не може прийматися”, – зазначила нардеп.

“Насправді, коли йдеться про добробут держави, коли йдеться про виживання, про безпеку, про ліки, то слава богу, що всі опозиційні сили – від “Європейської солідарності” і завершуючи депутатськими групами – всі консолідувалися і підписали ці підписні листи. Для мене також є ще дуже важливий момент, що зараз вони намагаються терміново на коліні вродити свій якийсь альтернативний, аби тільки не від “Європейської солідарності”, аби тільки не від Порошенка. Насправді ми про це говорили ще в березні місяці. Насправді про це вже заявляв також і президент, що це треба робити. Чому вони раніше цього не робили – я не можу зрозуміти”, – сказала Федина.

 

Коментарі

Позначки: ,