Сергій Лазановський презентував святкову пісню до Великодня

Новини 24 Квітня, 2022 456

Співак розповів, як тимчасово замінив мікрофон на прилавок магазину

Український співак, переможець «Голосу країни-11» Сергій Лазановський |RIDNYI презентує святкову композицію до Великодня «Воскрес Христос, Воскресе Україна». Це пісня – віра у найкраще, у закінчення війни та розквіт нашої країни, яку всі українці чекають, а уособленням цього є світле свято Великодня.

Про це ІВ Четверта студія повідомила прес-служба співака.

«Я дуже давно хотів створити якусь більш християнську пісню, присвячену саме Великодню. І воно довго не народжувалось. І ось Ірина Батюк (авторка багатьох пісень співака, – ред.) написала мені, що має пісню, якою можна підтримати усіх українців, воїнів та солдатів у це свято. І коли скинули текст – я сказав «так, це вона». Мене мурашило, були сльози на очах і я зрозумів: вона має бути почутою. Не важливо, скільки пісня набере переглядів та прослуховувань. Головне, що така душевна композиція відтепер є у моєму репертуарі», – прокоментував Сергій Лазановський.

У співака є внутрішня віра, що колись Бог переміг зло, і українці обов’язково переможуть, адже захищають власну землю.

Щодо святкування Великодня сімейним колом артиста цього року, тут доля внесла певні корективи. 2022 став важким для співака. Протягом першим місяців року він втратив одразу дві близькі людини – прабабусю та бабусю, які зростили у ньому традиції святкування цього світлого свята.

«У прабабусі вдома ми завжди писали писанки на Великдень, вона розігрівала піч, на ній грівся віск і ми малювали писанки. Цієї традиції ми дотримувались родиною протягом 10 років поспіль. Це неймовірна атмосфера – збиратися разом, співати церковних пісень. І у іншої бабусі – ми випікали паски в печі. Я дуже хочу, щоб наша родина продовжила ці традиції і несла їх далі, вже у нашому домі. У вишиванках та з українською піснею. На жаль, цьогоріч такого святкування не вийде, зайнятість дозволила бути вдома тільки у день свята, проте у майбутньому році ми обов’язково продовжимо сімейну традицію», – наголосив співак.

Так збіглося, що саме у Великдень буде рівно 2 місяці з того дня, як росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україні. Цей страшний день Лазановський згадує з відчаєм, оскільки команда мала великі творчі плани, які 24 лютого зруйнувались.

«Ми працювали над новим альбомом. Зранку 24 лютого у мене за планами був запис третьої пісні. Ніч була звичайною, поки я зранку не подивився на телефон, де вже було 38 пропущених від рідних та близьких. Я чомусь одразу прийняв рішення поїхати до батьківської хати, оскільки там рідні, прокинувся синівський обов’язок – захищати їх.  Я побув там два дні, зрозумів, що більш-менш вдома тихо та вирішив повернутись до Івано-Франківська, щоб займатися волонтерською діяльністю тут», – прокоментував виконавець.

Наразі війна кардинально змінила життя співака, який вирішив навіть тимчасово обрати іншу професію. Враховуючи відсутність концертів та різних активностей, Сергій Лазановський  навіть став за прилавок продовольчого магазину. Говорить, що не бачить у цьому ніякого сорому, а навпаки – радіє тому, що має роботу, яка дозволяє допомогти фінансово нашим воїнам. Проте прийшов до цього розуміння не одразу.

«Війна кардинально змінила моє життя, внутрішньо – навіть зламала у певний момент, коли довелось змінювати професію і вчитися заново, адже я у торгівлі взагалі нічого не розумів. Моментами було складно, коли впізнавали, було розуміння, що наразі співоча діяльність тимчасово на стопі, і коли вона відновиться – ми не знаємо. Але грає той фактор, що це дає мені можливість допомагати ЗСУ фінансово, оскільки дуже багато запитів. Ми спимо у теплому ліжку, тому не маємо цуратись ніякої роботи, щоб допомогти нашій Батьківщині», – відверто розповів Сергій Лазановський.

Співак вірить в абсолютну перемогу України і сподівається, що це станеться вже зовсім скоро. Окрім того, Лазановський не сумнівається, що попереду усіх очікує підйом української культури та створення нових україномовних пісень та фільмів, які створять чіткий кордон та дозволять ще раз переконатися в усвідомлені того, що ми українці – інші.

Довідка:

LAZANOVSKYI|RIDNYI (Сергій Лазановський)  – молодий український співак, переможець «Голосу країни-11» у команді DOROFEEVA. Наразі активно займається власною творчістю, підтримуючи український ринок та випускаючи треки виключно українською мовою.

Окрім того, активно просуває сторінку у TikTok, публікуючи не тільки музичний контент, але і гумористичні відео на різні актуальні у суспільстві теми. Наразі блог артиста налічує понад 94 тисячі підписників.

Коментарі

Позначки: