“Самопоміч” використовує мапи, надруковані у Польщі

Новини 30 Листопада, 2017 201

Скандальна мапа на Львівському Безпековому Форумі

Мапу, яка спричинила скандал на Львівському Безпековому Форумі, взяли з публікацій польського євродепутата Яцека Саріуш-Вольського

Мапу України з провокаційним ознакуванням тимчасово окупованих територій як “Донецька і Луганська народні республіки” на Безпековий форум у Львові взяли з публікацій польського євродепутата Яцека Саріуш-Вольського. 

Саме Яцек Саріуш-Вольський виступив автором проекту резолюції Європарламенту про протидію інформаційній війні Росії проти ЄС, а також не раз наголошував про доречне посилення санкцій проти Росії, якщо вона проводитиме політику агресії проти України.

Нагадаємо, сьогодні голова Львівської ОДА Олег Синютка висловив обурення тим, що у Львові на Безпековому Форумі на мапі визнали ДНР і ЛНР.  Серед організаторів заходу – Львівська міська рада та Інститут міста.

“У мене запитання до організаторів форуму. Ми у Львові на такій важливій конференції. Я вважаю, що це провокативна річ щодо спікерів, які запрошені. Коли ми у Львові бачимо, що на мапі зображено назва народних республік Донецька і Луганська…”, – обурився інцидентом голова ЛОДА Олег Синютка, виступаючи на Форумі.

“Я був здивований, коли у Львові продавалась символіка Донецької і Луганської областей. Але коли сьогодні на Безпековому форумі на екрані написано Народні республіки Донецька і Луганська, то я вважаю, що це є елемент гібридної війни, який спрямований проти України, для того, щоб дестабілізувати ситуацію у Львівському регіоні”, – заявив Олег Синютка.

“Я буду змушений звернутись до Служби безпеки України, щоб вони перевірили чи це випадковість, чи задумана річ, щоб дискредитувати Львівський регіон”, – підсумував голова Львівської облдежадміністрації.

Коментарі

Позначки: , , , ,