“Самопоміч” проігнорувала позачергове засідання сесії Львівської облради щодо захисту української мови

Новини 17 Липня, 2020 1 430

Депутати Львівської облради на виїзній позачерговій сесії у Києві ухвалили заяву щодо захисту української мови. Фото Олександр Ганущин

Фракція “Самопоміч” проігнорувала виїзне позачергове пленарне засідання Львівської обласної ради щодо захисту української мови.

Про це у коментарі ІВ Четверта студія повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

“Можу точно сказати, представників якої фракції точно не було – “Самопомочі”. Я хотів дати слово представникам цієї фракції, а працівники апарату повідомили, що жодного члена фракції “Самопоміч” немає. Мабуть, на це є дві причини: або у них були важливіші справи, або їх все влаштовує”, – сказав Ганущин.

Згодом, як і обіцяв у коментарі, голова Львівської обласної ради на своїй сторінці у Фейсбуці оприлюднив перелік представників депутатських фракцій, які взяли участь у позачерговій виїзній сесії Львівської обласної ради у Києві.

“Запитують – відповідаємо:
Солідарність – 11;
Батьківщина – 3;
Народний рух -3;
Громадянська позиція – 2;
Свобода – 10;
Укроп – 6;
Народний контроль – 3;
Незалежні- 5;
Самопоміч – 0;
Позафракційні – 2”, – повідомив Олександр Ганущин у Фейсбуці.

Він додав, що усього 45 депутатів взяло участь у нинішній роботі позачергової сесії Львівської обласної ради.

“Ще раз дякую всім за роботу. Спільний з небайдужою громадськістю та патріотично налаштованими народними депутатами результат є. Антиукраїнський законопроект відкладено, сподіваюся, назавжди. Руки геть від мови!”, – написав Ганущин у Фейсбуці.

У своєму телеграм-каналі голова Львівської обласної ради також відзначив, що Львівська обласна рада – єдина, яка провела позачергову сесію-протест під стінами Верховної Ради України.

Нагадаємо, депутати Львівської облради на виїзній позачерговій сесії у Києві ухвалили заяву щодо захисту української мови.

Депутати обласної ради зібралися висловити свою чітку позицію щодо неприпустимості прийняття антиукраїнського законопроєкту № 2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо навчання державною мовою в закладах освіти». Відтак під час позачергового засідання обласні обранці ухвалили відповідну заяву.

Варто зауважити, що до роботи виїзної сесії Львівської обласної ради долучилися народні депутати України, колеги-депутати з Тернопільської та Івано-Франківської облрад, громадськість.

Додамо, міський голова Львова Андрій Садовий та партія “Самопоміч” не підтримали у Львові акцію на захист української мови.

На захист української мови у Львові вийшли всі демократичні сили і громадські діячі.

“Немає тільки “Самопомочі” – партії мера. І як після цього читати їхнє гасло «підтримай своїх». Це точно свої?”, – писала журналіст та блогер Ольга Березюк.

м. КиївВиїздне засідання Львівської обласної радиРазом з колегами-депутатами відстоюємо українську мову#Руки_геть_від_мови

Опубліковано Олександром Ганущиним Пʼятниця, 17 липня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , , , , ,