Андрій Садовий зустрівся з міністром МЗС Польщі “без сторонніх вух”

Новини 06 Листопада, 2017 59

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, мер Львова Андрій Садовий та народний депутат України Ірина Подоляк. Фото: МЗС Польщі

Міський голова Львова мав розмову без преси з Вітольдом Ващиковським у Генконсульстві РП

На сторінці МЗС Республіки Польща у Twitter оприлюднено фото зустрічі Андрія Садового, народного депутата від «Самопомочі» Ірини Подоляк з Вітольдом Ващиковським. Однак прес-служба Львівської міськради, котра звітує про всі публічні вчинки мера Львова, не оприлюднила цієї інформації, повідомляє IA ZIK.

“Про те, чому зустріч була без преси і про що говорили – це запитання до Генконсульства. Міський голова отримав запрошення без супроводжуючих осіб. Зустріч була робочого характеру і не передбачала присутності преси. Чому так – це повністю питання до організаторів”, – повідомила Христина Процак, керівник прес-служби Львівської міськради.

Міський голова Львова Андрій Садовий мав зустріч із очільником МЗС Польщі Вітольдом Ващиковським, висловлювання якого спричинили хвилю обурення серед українців.

Нагадаємо, на вихідних з візитом у Львові перебував міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський. Зокрема, міністр відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонського”.

Главі польського МЗС не сподобалося, що директор музею вважає, що у 1918 році Польща окупувала Західну Україну.

Вітольд Ващиковський поклав квіти до пам’ятника жертвам комуністичних злочинів поблизу музею “Тюрма на Лонцького”. У програмі були відвідини музею, але після короткої розмови з директором установи Русланом Забілим польський міністр розвернувся на вході.

Коментарі

Позначки: ,