“Ризикувати ми не маємо права”: Повітряні сили й надалі будуть оголошувати тривогу за зльоту МіГів

Новини 22 Листопада, 2023 91

In this photo provided by the Russian Defense Ministry Press Service on Monday, Feb. 14, 2022. A MiG-31 fighter of the Russian air force takes off at an air base during military drills in Tver region, Russia. (Russian Defense Ministry Press Service via AP)

«Щодо того, який рівень загрози буде, іншими словами в який колір малювати карту – це буде ухвалено на вищому рівні”, — говорить речник

Система оповіщення населення про повітряну загрозу не зміниться, попри заклики президента знайти рішення. Якщо МіГ-31 злітатиме в повітря, по всій Україні й надалі оголошуватимуть тривогу.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Українського Радіо, пише Четверта студія.

За словами Ігната, поки не змінюватиметься система, за якої Повітряні Сили оголошують повітряну небезпеку і щодо ударних БПЛА, і щодо ракетної атаки, і щодо тактичної авіації чи РСЗВ.

“Для нас не зміниться схема оповіщення населення. Ми намагаємося це робити якомога швидше на офіційному телеграм-каналі. Щодо того, який рівень загрози буде, іншими словами в який колір малювати карту – це буде ухвалено на вищому рівні”, — говорить речник.

Щодо МіГу — інколи у військових є інформація, що він злетів із гіперзвуковою ракетою, інколи українські бійці знають, що винищувач піднявся в повітря без неї. А інколи немає жодної інформації, тож ризикувати Повітряні сили “не мають права”.

Перед тим, 17 листопада, президент Володимир Зеленський на Ставці головнокомандувача доручив запропонувати рішення, аби вильоти російських МіГ-31К не паралізували країну на години.

Починаючи з 10 листопада, тривога, яка оголошується по всій території України через зліт російського винищувача МіГ-31К (носій гіперзвукових ракет “Кинджал”), триває декілька годин. Це відбувається тому, що МіГ проходить навчання — дозаправляється в повітрі. Тож його вильоти стали тривати довше.

Коментарі

Позначки: ,