Росія поповнює “обмінний запас”, щоб повертати своїх злочинців, – Джемілєв про арешт українських рибалок

Новини 17 Лютого, 2020 141
мустафа джемілєв

мустафа джемілєв

Росія дозволяє собі захоплювати мирних українських громадян тому, що Україна погодолиась міняти їх на російських злочинців.

Таку думку в ефірі Прямого висловив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

“По-перше, це не перший випадок піратства з боку Росії. А ми добре знаємо, як вони захоплювали наших моряків в Азовському морі в своїх же територіальних водах. Ми, я думаю, зробили неправильно, що міняємо абсолютно невинних людей на кривавих російських бандитів. Ось вони і будуть поповнювати свій, так би мовити, обмінний запас для того, щоб визволяти своїх бандюків”, – пояснив він.

На його думку, Україна має звернутися в міжнародні суди з приводу цього інциденту.

“Адже, скажімо, по тих моряках, яких вони захопили, було уже міжнародне рішення Гамбурзького суду, і треба було добиватися реалізації та виконання рішення, а не йти, обмінювати і передавати їм злісних бандитів. Одна помилка слідує за іншою. І зараз теж, напевно, в міжнародних судах треба розглядати. Вони ж захопили і Крим, і свої територіальні води, 12 миль, відраховують від захопленої території, а насправді це українська території. Виходячи з цього, я думаю, рішення суду буде на користь України”, – сказав Джемілєв.

Коментарі

Позначки: