РНБО збереться 11 березня

Новини 10 Березня, 2021 130

Данілов Фото: ФБ/РНБО

ЗМІ розповіли, що можуть розглянути на засіданні

Засідання Ради нацбезпеки і оборони України заплановано на четвер 11 березня на 15:00, а не в п’ятницю, як заявлялося спочатку.

Про це повідомили джерела ZN.UA, пише Четверта студія.

До кінця порядок денний наради ще не встановлено, але відомо, що продовжать ланцюг рішень про позбавлення військових і почесних звань громадян, які перейшли на бік держави-агресора (рішення про запровадження найсуворіших санкцій щодо зрадників Батьківщини було ухвалене Радбезом 26 лютого).

Також 11 березня запланований розгляд питання виконання державного оборонного замовлення і його доля на 2021 рік. Але на цьому порядок денний не вичерпано.

9 березня анонсуючи нове засідання РНБО Олексій Данілов зазначив, що для того, щоб вводити нові санкції проти ЗМІ, Радбезу потрібні аргументи.

«Ми працюємо останні 8,5 місяців дуже наполегливо вивчаємо всі інформацію, яка стосується інформаційного простору. Найближчим часом будуть з’являтися результати роботи, яка проводиться в тиші», – зазначив Данілов.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

За даними Zn.ua, підставою для запровадження санкцій проти Тараса Козака та каналів стало розслідування спецслужб України, яким встановили, що схеми з поставками вугілля з окупованих районів Донецької та Луганської областей сприяють фінансуванню тероризму. «Українська правда», своєю чергою, повідомила, що компанія «Торговый дом “Донские угли”», яка працює в окупованих районах Луганської області, фінансувала телеканали «групи Медведчука».

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

Санкції також введені щодо п’яти літаків, на яких літали за маршрутом Київ – Москва, а також проти компаній, що їх обслуговували.

Bihus.Info стверджує, що санкції не забороняють Медведчуку користуватись будинками, автомобілями та яхтою за $200 мільйонів.

Секретар РНБО Олексій Данілов пообіцяв, що санкції проти Віктора Медведчука є лише початком. Уже під час наступного засідання Радбезу будуть обговорювати питання запровадження санкцій щодо депутатів та повернення у власність державних надр. Данілов заявив, що влада збирається повернути «все, що поцупили з 1991 року».

2 березня очільник МВС України Арсен Аваков аносував нові санкції РНБО проти «ворогів України».

Коментарі

Позначки: