Рейтинг партії Зеленського стрімко падає, – Парубій

Новини 13 Липня, 2020 1 073

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Фото: РБК-Україна

Пропозиція розглянути на цьому тижні зміни до законодавства і скасувати обов’язкове вивчення 80% предметів у школах українською мовою – це політична технологія, яку використовує партія Зеленського напередодні місцевих виборів аби втримати свій падаючий рейтинг.  Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Андрій Парубій в інтерв’ю журналістам, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу “Європейської Солідарності”.

Депутат пояснив, що законопроєктом депутата від «Слуги народу» Максима Бужанського пропонується скасувати обов’язкове вивчення 80% предметів у школах українською мовою, а також — перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання.

«Зараз зміною цих положень багато в чому нівелюється, наголошую – знищується суть і зміст законів  про мову і про освіту», – підкреслив Андрій Парубій.

Він також зазначив, що і міністерство освіти і профільний парламентський комітет виступили проти ухвалення цього законопроекту.

«Я вважаю, що це є політична технологія. В країні повінь, пандемія, величезна кількість економічних негараздів і в цей період вони виймають закон про знищення української мови. Це виключно технологія «Слуг народу» напередодні місцевих виборів», – переконаний депутат.

«Але вони не усвідомлюють одного дуже важливого – вони дивляться на мову як на політтехнологію, а мова – це дуже глибоке питання ідентичності і розвитку української нації. Ми не дозволимо гратися і робити маніпуляції з мовою», – підкреслив він.

Андрій Парубій додав: «Їхній рейтинг стрімко падає і вони намагаються якимись такими маніпуляціями нібито утримати падіння свого рейтингу».

«Європейська Солідарність» закликає всіх о 9:0 в четвер прийти до Верховної ради для того, щоб спільно і в залі, і на вулиці не допустити прийняття, та навіть розгляду цього законопроекту. Я хочу впевнено сказати, що в залі ми зробимо все можливе, і я зроблю все можливе, щоб цей закон навіть не був поставлений на розгляд. Ми повинні бути разом і показати свою згуртованість», – сказав представник фракції.

Коментарі

Позначки: ,