Путіну перед виборами потрібні “криваві перемоги”

Новини 20 Грудня, 2017 38

Олександр Турчинов

Про це заявив журналістам секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов

Вихід російських офіцерів з СЦКК може бути пов’язаний з намірами РФ активізувати військові дії на Донбасі. Про це заявив журналістам секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов після відкриття в Українському домі фотовиставки в пам’ять про Аміну Окуєву, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В односторонньому випадку, не маючи на це жодних підстав, Росія поставила перед фактом не лише Україну, а й весь світ, що вони відкликають своїх офіцерів з СЦКК. Це відразу можна пов’язати з тією ескалацією, яка відбулася на фронті. Були дуже потужні обстріли, у т.ч. з використанням і важкої артилерії і реактивних систем залпового вогню, також у напрямку цивільних населених пунктів. Тому ми не можемо виключати, що вони виводять своїх офіцерів для того, щоб розпочати активізацію не просто військових провокацій, а вже військових дій”, – сказав Турчинов.

Він наголосив, що ЗСУ готові до будь-яких провокацій. “Ми, безумовно, будемо посилювати наші позиції на фронті”, – додав секретар РНБО.

За словами Турчинова, не слід виключати, що Путіну, “щоб підняти свій рейтинг, потрібні якісь умовні, брудні і криваві перемоги”. “І його піарники можуть не виключати, що такі перемоги можуть здобути тут. Але я переконаний, що криваві – так, але не перемоги – криваві поразки”, – наголосив він.

При цьому керівник РНБО провів історичні паралелі між долею Російської імперії та падінням Карфагену.

“Тут практично кожен, хто виступав, говорив про те, що Російська імперія має бути зруйнована. Пам’ятаєте, свого часу Карфаген пав. А перед тим, маючи серйозні проблеми з цією потужною країною, римляни в Сенаті розпочинали свій виступ з того, що Карфаген має бути зруйнований. Я переконаний, коли кожен з нас бути налаштований на те, що “російський Карфаген” має бути зруйнований – він впаде”, – заявив Турчинов.

Він підкреслив, що запорукою успіху є “воля до перемоги, патріотизм наших героїв, мобілізація і єдність української нації”.

“Це та фортеця, яку не зможуть проігнорувати ні Путін, ні його збройні сили”, – наголосив глава РНБО.

Коментарі

Позначки: ,