Прості герої сьогодення: яке життя в ізоляції на Добротвірській ТЕС (ФОТО)

Новини 13 Квітня, 2020 890

фото Добротвірська ТЕС

Сьогодні вся Україна та цілий світ переживають складний період, що пов’язаний з епідемію коронавірусу. Її подолання – це серйозний виклик перед громадами. Коли все суспільство об’єдналося заради подолання наслідків інфекції, у компанії прийняли рішення перейти на строгий ізольований режим роботи.

Про це ІВ Четверта студія повідомила Ірина Періг, менеджер з комунікацій ДТЕК Добротвірська ТЕС АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО».

Основна цінність кожного підприємства – це його працівники. Ті, що багато років працюють не зраджуючи професії та покликанню. На таких тримається не лише робота обладнання, а й власне колектив. На Добротвірській ТЕС одним із таких є Іван Малецький, електромонтер з обслуговування електрообладнання в електричному цеху. Як і кожен із працівників, які зараз знаходяться в капсульному режимі, він відразу погодився на такі умови роботи. Тут проводить робочі будні та дозвілля. Іван Михайлович – людина з багаторічним досвідом роботи.

Працює на станції майже 30 років і роботу знає від А до Я. Розповідає, що у будь яких стресових ситуаціях працювати завжди важко. Та найважче коли виникають аварійні роботи та ліквідувати їх потрібно у найкоротші терміни.

Допомагало у таких випадках дружній колектив та їх підтримка, бо разом можна гори звернути, коли є команда і є з ким працювати.

Але Іван Малецький, порівнюючи складні минулі, стресові ситуації з сьогоденням, каже: «Зараз важче працювати, бо є багато негативного та може менше ресурсу. Цей самий вірус, коли весь світ наляканий та не знає чого чекати завтра. Це сильно вибиває з колії. Але кожен з нас розуміє, що роботу робити ми маємо, бо людям потрібна електрика та тепло. Знаємо і відчуваємо, що ми, енергетики зараз вкрай необхідні і наша робота важлива. Це також надає сил».

Саме зараз в умовах карантину більша загруженість, людей не вистачає, тому роботу потрібно робити інколи і в ночі, і залишатися після зміни. Але попри ті, робочі негаразди найважче це без сім’ї, родини та спілкування з ними.

«Кожен сам вміє відволікатися і в кожного свої методи. Мені, наприклад, допомагає телефонна розмова з дружиною чи дітьми. Також намагаюся не сидіти на місці, а піти кудись прогулятися», – радить Іван Михайлович. В ізоляції на станції залишився, щоб і колег підтримати, і самому бути при ділі і зробити внесок у боротьбу країни з коронавірусом. Звісно, що наш герой розуміє всі ризики, але зазначає, що наразі головне – світло і тепло в лікарнях, а також кожній домівці. І закликає кожного залишатися вдома!

Коментарі

Позначки: ,