Добротвірська ТЕС активно готується до зими

Новини 05 Серпня, 2022 469

Готуємось до складної зими, як до поважного гостя!

Добротвірська ТЕС активно готується до зими: ремонтуємо обладнання, запасаємось вугіллям.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ТЕС.

Вугілля треба накопичити стратегічний запас, бо зима обіцяє бути дуже складною. Вугільний склад на нашій ТЕС розміром більше, ніж три футбольних поля. А господарює тут машиніст бульдозера, який щозміни подає вугілля на виробництво.

Він має працювати чітко та пунктуально, бо невчасно подав паливо у бункер – і процес вироблення електроенергії змістився у графіку. Наш Богдан працює бульдозеристом не так давно, але дуже відповідально, бо розуміє, що від його роботи залежить світло та тепло у наших домівках.

«Станція як машина: заправив пальне – поїдеш, ні – то стоїш на місці. Так і у моїй роботі: якщо подам вугілля на виробництво, то буде світло. Тому маю добре слідкувати та вчасно починати закачувати вугілля у бункер, – розповідає Богдан, машиніст бульдозера. – Зберігання вугілля на складі – не така проста справа, як це може здається. Вугілля – це такий «продукт», який може самозайматися, може втрачати свої горючі властивості, якщо неправильно зберігати. Тож ми діємо за своїми правилами і стандартами. На штабелі вугілля закладаємо шарами товщиною не більше ніж один метр. Потім добре утрамбовуємо штабель, щоб не було доступу повітря – чим щільніше, тим краще. Поверхню кожного шару потрібно спланувати, а потім добре ущільнити гусеницями бульдозера. Сам штабель має виглядати як зрізана піраміда чи конус правильної форми, укоси при цьому, не повинні перевищувати кут 45 градусів – це важливо, бо якщо порушити цю форму, вугілля може зсунутися, що порушить всю технологію зберігання. Тому в нашій справі теж має бути присутня майстерність».

Тож порядок на вугільному складі – це теж важливо для безперебійної роботи ТЕС. Енергетики пильно слідкують навіть за такими наче дрібницями, як форми куп вугілля.

Готуємось до складної зими, як до поважного гостя!

Коментарі

Позначки: