Пріоритетом є захист лікарів, а не авторство закону, — Федина

Новини 07 Травня, 2020 130

Фото: "Про Львів"

Влада з політичних причин блокувала законопроєкт “Європейської Солідарності” про страхування лікарів, в той час, коли 20% всіх хворих на коронавірус складають медиків.

Як пише “Четверта студія”, про це  в ефірі “Прямого” заявила народний депутат від фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина.

“Українські медики опинились в найгіршій ситуації серед медиків не тільки Європи, а й цілого світу. Сьогодні маємо близько 20 відсотків заражених медиків серед загальної кількості інфікованих. В той час, як в країнах Європи цей показник в межах одного відсотка. Проте влада особливо не квапиться, аби захистити лікарів. Ми бачимо найвищий рівень безвідповідальності й зневаги до медиків з боку монобільшості. Два тижні “Європейська Солідарність” просила внести законопроєкт про обов’язкове страхування медиків на будь-яке з позачергових засідань, у відповідь отримали повне блокування”, – зазначила Федина.

Федина також наголосила, що “Європейській Солідарності” вперше вдалося скликали позачергове засідання ради без голосів “Слуг народу”.

“Нам вдалося скликати позачергове засідання Верховної Ради задля розгляду двох важливих законопроєктів: страхування медиків і запровадження масового тестування населення на коронавірус, без голосів “Слуг народу”. Саме це їх і зачепило. Вони не думали, що рішення в парламенті можуть ухвалюватися без їхніх голосів”, – додала вона.

Також народний депутат наголосила, що для фракції “Європейська Солідарність” найважливішим є ухвалення закону про обов’язкове страхування медиків, і не важливо – хто автор цього законопроєкту.

“Слуги народу” швиденько зареєстрували альтернативний законопроєкт про страхування медиків, аби тільки цей закон був не від “Європейської Солідарності”, і не від Порошенка. Для нашої політичної сили – це не принципово, головне – захист медиків”, – підкреслила народний депутат.

Коментарі

Позначки: ,