Президент підписав закон про кібербезпеку

Новини 07 Листопада, 2017 66

Ілюстративне фото

В законі враховано низку пропозицій експертів НАТО і Євросоюзу.

Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про основні засади забезпечення кібербезпеки України”, ухвалений Верховною Радою 5 жовтня. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Законом визначили правові та організаційні основи забезпечення захисту життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства та держави, національних інтересів України у кіберпросторі, повноваження і обов’язки державних органів, підприємств, установ, організацій, осіб та громадян, основних засад координації їх діяльності, а також базових термінів у сфері кібербезпеки.

“Документ визначає основні об’єкти кіберзахисту, які в сукупності складають критичну інфраструктуру країни, принципи забезпечення кібербезпеки та національна система кібербезпеки. Згідно з законом, Президент України координує діяльність у сфері кібербезпеки через очолювану ним Раду нацбезпеки і оборони України. Ухвалення цього закону дозволяє впровадити комплексний підхід під егідою держави і у тісному співробітництві з приватним сектором і громадянським суспільством та створює умови для забезпечення кіберзахисту критично важливих інфраструктурних об’єктів України”, – йдеться у повідомленні.

В законі також враховано низку пропозицій експертів НАТО і Євросоюзу.

 

Коментарі

Позначки: ,