Повстанці захопили в Сирії базу урядових військ

Новини 02 Січня, 2018 150

Ілюстративне фото

Сирійські ВПС завдали більше десяти авіаударів по передмістю, при цьому урядові сили отримали підкріплення і намагаються прорватися до оточених своїх військ

Після 3 днів зіткнень між повстанцями, яким надає підтримку “Аль-Каїда”, і урядовими військами, частина військової бази поблизу Харасті-ель-Басаль (передмістя Дамаска) виявилася захопленою, а війська, що знаходяться на ній – в оточенні.

Про це пише Voice of America з посиланям на представника Сирійського Центру моніторингу за дотриманням прав людини Мазен аль-Шамі.

У Центрі додали, що в результаті триденних боїв в передмісті Дамаска – Східної Гути, загинуло 35 цивільних осіб, 24 військовослужбовців з боку уряду і 29 повстанців.

Державні ЗМІ Сирії не згадують про війська, які потрапили в оточення, і звинувачують повстанців в ескалації насильства, заявляючи, що в результаті обстрілу контрольованих асадовским режимом районів загинула одна людина.

У той же час в ООН заявили, що урядові війська тримають в облозі передмістя Дамаска – Східну Гуту, де проживає близько 400 тисяч чоловік. Цей регіон був одним з головних осередків протесту проти уряду Башара Асада.

Коментарі

Позначки: