Президент Сирії нібито пообіцяв надати путіну для війни в Україні 40 тисяч бойовиків — розвідка

Новини 17 Березня, 2022 146
Президент Сирії нібито пообіцяв надати путіну для війни в Україні 40 тисяч бойовиків

Президент Сирії нібито пообіцяв надати путіну для війни в Україні 40 тисяч бойовиків

Сирійські найманці розглядають участь у війні на боці РФ як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції в країни ЄС

Командування російської воєнної бази Хмеймім отримало вказівку щоденно відправляти до України до 300 бойовиків. 15 березня, для участі в бойових діях проти України, з воєнної бази Хмеймім (САР) до росії було відправлено 150 найманців.

Про це повідомляє головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише “Четверта студія”.

За інформацією воєнної розвідки України, найближчим часом заплановано переміщення з Сирії до росії та білорусі озброєння, військової техніки та інших ресурсів для забезпечення російських окупаційних військ. Президент Сирії Башар аль-Асад пообіцяв надати росії для війни в Україні 40000 бойовиків.

Під час вербування найманцям обіцяють, що вони виконуватимуть виключно поліцейські функції з наведення порядків на окупованих територіях, тобто суто поліцейські функції. Але останнім часом серед найманців почала поширюватися інформація щодо безпосередньої участі в бойових діях проти української армії. Це значно знизило “бойовий дух” сирійців.

До того ж, нещодавно до воєнної бази Хмеймім з росії прибуло понад 30 бойовиків, які отримали поранення в боях проти захисників України. Це негативно вплинуло на морально-психологічний стан інших найманців та призвело до відмови частини з них брати участь у бойових діях.

Серед сирійських бойовиків навіть було зафіксовано випадки самокаліцтва. Частина найманців розглядають відправку до росії та білорусі як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції в країни ЄС.

Коментарі

Позначки: , ,