Пости з виправдовуванням збройної агресії РФ проти України – у Львові викрито двох фігуранток

Новини 01 Липня, 2022 44

У своїх постах вони визнавали правомірним збройне вторгнення РФ на суверенну територію України

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканці області та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Львова за фактами поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Про це інформує Четверта студія з посиланням на відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, проросійськи налаштовані жінки на своїх особистих сторінках у забороненій соціальній мережі «Одноклассники» публікували дописи із висловами, які заперечували факти вбивств російськими військовослужбовцями мирного населення України та вчинення ними інших воєнних злочинів на території нашої держави. У своїх постах вони визнавали правомірним збройне вторгнення РФ на суверенну територію України.

Досудове розслідування стосовно мешканки Львівської області триває, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: