Помер режисер Сергій Проскурня

Новини 02 Лютого, 2021 387

Сергій Проскурня помер / фото УНІАН, Інна Соколовська

На 64-му році життя

Помер Сергій Проскурня. Був головним режисером з’їзду «Українська молодь-Христові», 1993 року у Львові, З’їзду християнської молоді 1999 року в Києві.

Як пише «Четверта студія», про це написав на своїй сторінці у ФБ Теодор Гудзяк.

«В режисурі цих, масових заходів зумів блискуче поєднати християнські цінності, вподобання молоді і врахувати потребу часу-модерн. Талант глибокий, різносторонній і незаперечний. Нехай Господь прийме його душу в своєму Царстві. Знимки – 1993 рік Львів, 1999, Київ, 2019, Львів»,- зазначає Теодор Гудзяк.

«Це—режесер від Бога, на сцені і в житті, бо лише в цьому поєднанні є найвище мистецьке звершення. Чуйність і проникливість, щоб почути і побачити живе і добре, легко усміхнутися з кумедного у нашому житті і “вивихнути” звироднілу ненавість чи банальний кіч. Висловлюю щире співчуття Родині і найріднішим, а мені здається— їх нема числа…  Чим раз більше близьких знаків для нашого покоління— завжди слід бути готовим на переставлення, жити свідомо з Богом і ближнім, в любові, дякувати, просити вибачення, чинити добро.

Завтра, в Філядельфії, в катедрі, в празник Стрітення Господнього (за новим календарем) будемо молитися за Вашу зустріч віч на віч…», – написав на своїй сторінці у ФБ Борис Гудзяк.

На 64-му році життя помер український театральний режисер, продюсер Сергій Проскурня. Про це повідомив екс-міністр культури Євген Нищук у Facebook.

“Це був не просто режисер, видатний культурний діяч, філософ. Я його називав “наш Драматург”. Важко осягнути масштаби подій, яких торкалось його серце та креатив. Величезна втрата для мене, для усіх нас”, – написав він.

Трагічну новину підтвердила і колишня народна депутатка Ірина Подоляк. “Проскурня пішов від нас….Сергій…Царства небесного….” – написала вона у Facebook.

Довідково. Сергій Владиславович Проскурня (28 листопада 1957, Львів — 1 лютого 2021) — український театральний режисер, продюсер, лауреат премій Національної спілки театральних діячів України «Експеримент» (2001) та імені Сергія Данченка (2017)

Со святими упокой!
Сергію, дякую Вам за прихильність, життєдайність і творчість, за іскри в очах, при чому теплі, не…

Опубликовано Borys Gudziak Понедельник, 1 февраля 2021 г.

Це був не просто режисер, видатний культурний діяч, філософ..
Я його називав наш Драматург..
Важко осягнути масштаби…

Опубликовано Євгеном Нищуком Понедельник, 1 февраля 2021 г.

 

Шок… Sergii Proskurnia пішов…
2021-ий…… не повторюй 2020-ий….

Опубликовано Галиной Гузьо Понедельник, 1 февраля 2021 г.

 

Коментарі

Позначки: ,