Під Києвом загинула Аміна Окуєва

Новини 30 Жовтня, 2017 1 014

Аміна Окуєва

Невідомі обстріляли з кущів автомобіль учасниці подій Революції гідності та війни на сході України

На залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської Області невідомі обстріляли з кущів автомобіль Аміни Окуєвої, вона загинула.

Про це повідомила “Українська правда” з посиланням на сторінку у Facebook Антона Геращенка. “Найкращою пам’яттю про неї буде справедлива помста всім, хто причетний до цього страшного вбивства”, – написав Антон Геращенко.

Нагадаємо, 1 червня 2017 року на вулиці Кирилівській у Києві на подружжя Адама Осмаєва і Аміни Окуєвої було скоєно замах: нападник під виглядом журналіста французького видання Le Monde під час зустрічі, перебуваючи в автомобілі разом із парою, відкрив вогонь. У результаті Осмаєв зазнав серйозних поранень; Аміна Окуєва не постраждала, зумівши чотири рази поцілити в кілера, що дозволило правоохоронцям його затримати. За словами Аміни Окуєвої, вони з чоловіком до замаху тричі зустрічалися з кілером, оскільки він представлявся журналістом, який готує матеріал про подружжя. За даними МВС, кілером може бути особа, пов’язана з главою Чечні Рамзаном Кадировим. Кілер мав при собі документи на імя громадянина України Дакара Олександра Вінустовича, але пізніше був опізнаний як Артур Денісултанов (Курмакаєв).

Довідка:
Аміна Вікторівна Окуєва народилася 5 червня 1983 року в Одесі. Український лікар, громадський активіст та військовослужбовець чеченського походження. Учасниця подій Революції гідності та війни на сході України у складі батальйону «Київ-2».

Ілюстрація: korrespondent.net

Коментарі

Позначки: ,