Петиція змусила посадовців Трускавця відмовитися від торгівлі на майдані Незалежності

Новини 28 Січня, 2020 531

Сувенірний ринок "Вернісаж" (Трускавець)/Фото: wikimapia

Сьогодні, 28 січня,  на засіданні виконавчого комітету Трускавецької міської ради розглядалося питання «Про організацію та проведення ярмарку «Чотири сезони» у м. Трускавці». Воно викликало жваве обговорення, оскільки  напередодні зареєстрована петиція з вимогою очистити центральний майдан міста від торговельних яток набрала необхідну  для розгляду кількість голосів у рекордно стислий термін – всього за один день!

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Джерела Трускавця», у такий спосіб трускавчани висловили своє обурення і незгоду з діями  міських чиновників, які перетворили майдан Незалежності у торговище, де смажили, варили, частували спиртним на усі лади.

Як зазначається, на це ганебне явище мешканці міста й відпочивальники скаржитися неодноразово, однак місцева влада не реагувала. Члени виконавчого комітету щороку продовжували дозвіл на організацію ярмарку «Чотири сезони» у центрі Трускавця.

Вирішальну роль у цьому протистоянні відіграла петиція, яку зареєстрував Андрій Пфайфер учора, 27 січня. Надзвичайно активне голосування громадян, а вимоги, заявлені в ній були підтримані трускавчанами за один день – не залишила посадовцям жодного шансу для відступу, вони змушені були відреагувати!

Як повідомляє пресслужба міськради, міський голова Андрій Кульчинський під час засідання виконкому запропонував дослухатися до підписантів петиції та виключити пункт «на майдані Незалежності» з проєкту рішення про організацію ярмарку «Чотири сезони».

«Пропозицію міського голови одноголосно підтримали члени виконкому. Зрозуміло, що таку злагодженість вони продемонстрували під громадським тиском. Результату досягнуто – майдан Незалежності позбуватиметься малих архітектурних форм.

Це перемога трускавчан, з чим усіх нас вітаємо! Як бачимо, петиції є дієвим механізмом впливу на владу. Тож на досягнутому зупинятися не варто – у Трускавці є чимало проблем, які  не вирішуються роками через бездіяльність посадовців. Тому готуємо наступну петицію, гуртуємось і тиснемо далі», – зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, петиція про очищення центру Трускавця від торгівлі, за один день зібрала необхідну кількість голосів.

 

 

Коментарі

Позначки: , ,