Перемовини про вступ України до ЄС розпочнуться у першій половині 2024 року

Новини 12 Жовтня, 2023 75

Перемовини відбудуться у 2024 році

Перемовини про вступ мають розпочатись у першій половині 2024 року – під час головування Бельгії у Раді ЄС.

Про це повідомив заступник керівника ОП Ігор Жовква за результатами робочого візиту президента України до Бельгії.

Він додав, що сьогодні Україні вдалося досягти «конкретних результатів» у Бельгії. Зокрема, Жовква нагадав, що Бельгія стала четвертою країною-партнером України по коаліції сучасних винищувачів. Після Нідерландів, Данії та Норвегії країна також оголосила про готовність надати нашій державі бойові літаки.

До того ж Бельгія готова робити та вже робить значний внесок у підготовку інженерно-технічного персоналу для обслуговування винищувачів F-16 на території України, а також надасть свої літаки для тренувальної місії в Данії.

Також сьогодні у Бельгії лідери держав обговорили можливість використання російських активів, які знаходяться в бельгійській юрисдикції (а це близько 1,7 мільярда євро), на потреби з відбудови України вже з 1 січня 2024 року.

«Саме під час головування Бельгії у Раді ЄС (перше півріччя 2024 року) розпочнеться фактичний початок переговорів про членство України в ЄС. І тут головування Бельгії не обмежиться лише символізмом – наш партнер підтримуватиме Україну з самого »інституційного серця« ЄС», – зазначив Жовква.

Коментарі

Позначки: