Обвал на львівській шахті: Держпраці назвало винних

Новини 30 Листопада, 2017 51

Шахта "Лісова"

Комісія Головного управління Держпраці у Львівській області, яка розслідувала обставини обвалу 26 жовтня на шахті “Лісова” ДП “Львіввугілля”, назвала причини обвалу і запропонувала притягнути до відповідальності двох осіб

“Причинами настання нещасного випадку також є невиконання посадових обов’язків і вимог інструкцій з охорони праці та особиста необережність потерпілих. Зважаючи на ступінь відповідальності посадових осіб та робітників за допущені порушення нормативно-правових актів з охорони праці і невиконання посадових обов’язків, що призвело до групового нещасного випадку, комісія запропонувала роботодавцю притягнути до дисциплінарної відповідальності в.о. помічника начальника дільниці підготовчих робіт та гірничого майстра дільниці підготовчих робіт попередньої зміни”, – повідомляє прес-служба Державної служби України з питань праці. .

Комісія в результаті спеціального розслідування з’ясувала, що нещасний випадок трапився через відшарування та обрушення порід покрівлі, оскільки 183-й розвідувальний штрек знаходився в зоні опорного гірничого тиску.

За висновками комісії, роботи з відновлення вибитого кріплення велися з порушенням Технологічної проектної документації. Потерпілі встановлювали рами постійного кріплення вдвох, а ці роботи повинні були виконувати чотири гірники. На момент проведення робіт не було встановлене тимчасове або додаткове кріплення під час відновлення порушеного постійного кріплення.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня о 23:35 у с. Сілець Сокальського району на шахті”Лісова” ДП “Львіввугілля” на глибині 830 м розвідувального штреку під час укріплення породи було травмовано трьох працівників.

Коментарі

Позначки: , ,