НСЖУ засуджує черговий напад на журналістів-розслідувачів програми “Схеми”

Новини 08 Листопада, 2017 54

Сергій Томіленко

Спілка вимагає від правоохоронців провести оперативне розслідування інциденту та домогтися покарання нападників

Національна спілка журналістів України солідарна із колегами із програми журналістських розслідувань “Схеми”, спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу “UA:Перший”, які постраждали від нападу біля аеропорту “Київ” увечері 7 листопада. Спілка журналістів вимагає від правоохоронців провести оперативне розслідування інциденту та домогтися покарання нападників на журналістів.

При цьому НСЖУ поінформує міжнародних партнерів – Європейську і Міжнародну федерації журналістів, бюро Представника ОБСЄ з питань свободи медіа – про черговий прояв агресії щодо журналістів програми “Схеми”. 

На переконання голови НСЖУ Сергія Томіленка, новий напад на знімальну групу розслідувача Михайла Ткача є ілюстрацію системної безкарності за злочини проти журналістів в Україні.

– Очевидно, що журналісти-розслідувачі в Україні перебувають у групі великого ризику, – наголошує Сергій Томіленко. – Порушуючи незручні для політиків чи посадовців або бізнесменів теми, наші колеги наражаються на фізичну агресію, ризикують здоров’ям та життям. При цьому правоохоронці не лише ефективно не карають нападників, а й самі задають модель брутального реагування на професійну роботу журналістів. Наприклад, дикунством є нещодавні інциденти з побиттям знімальної групи “Схем” працівниками УДО чи побиття трьох журналістів спецпризначенцями при штурмі Святошинського райсуду.

Ілюстрація: Радіо Свобода

Коментарі

Позначки: , ,