НРУ заявив про готовність йти на місцеві вибори в Україні у 2020 році (ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО)

Новини 01 Липня, 2020 522
Народний Рух України. Фото: "Четверта студія".

Народний Рух України. Фото: "Четверта студія".

Сьогодні, 1 липня, у Львові біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу керівництво Львівської крайової організації Народного Руху України озвучив свою позицію та готовність взяти участь у місцевих виборах в Україні.

Як пише “Четверта студія”, про це заявили керівники політичної сили під час прес-конференції у Львові.

Заступник голови політсили Андрій Корнат заявив, що партію можна охарактеризувати трьома словами – це ідейність, демократія та праця.

“Мене неодноразово запитують, як би я міг охарактеризувати Рух. Коротко: три хвилини, трьома словами. Ідейність, демократія, праця. Отже, перше – ідейність та духовність – це, ніби з уст Каменяра “Рух, що тіло рве до бою”. Рух – це стихія Майдану, Рух – це боротьба за одвічні цінності, які виголошували пророки та поети до омріяної України. Вони звучать просто, навіть банально просто – Бог і Україна. Рух опертий на моральні цінності, людські традиції, людяність та вільний дух козацтва”, – наголосив Андрій Корнат.

Голова Львівської крайової організації Народного Руху України Сергій Дзядик наголосив, що українці повинні перестати звертати увагу на віртуальні партії.

“Народний Рух України – це понад 4 тисячі рухівців у Львівській області. Це 26 районних організацій, 8 міських організацій, 450 депутатів місцевого спрямування, це 15 фракцій у районних радах та фракція у Львівській обласній раді. Основний сьогодні наш меседж до суспільства – це перестати звертати увагу на віртуальні партії. Не може одна людина у Києві мати кошти та “світитись” на телеканалах, не мати жодної людини в області і перемагати на виборах. Це все гарна картинка, обгортка, у середині якої немає нічого. Настав час підтримувати людей, які є у кожному четвертому населеному пункті області.  Відповідальність має ім’я, і це ім’я в кожному населеному пункті – це конкретна людина, яка є у Народному Русі України”, – додав Дзядик.

Заступник голови крайової організації НРУ Роман Филипів додав, що Володимир Зеленський і партія “Слуга народу” привела до влади старих пихатих корумпованих осіб.

“Новий політичний бренд зелених облич привів до влади старі пихаті корумповані морди”, – сказав Филипів.

За його словами, для більшості партій, які представлені на політичній мапі України є нормальною річчю брати участь у виборчих перегонах.

“У когось це – мотиви, диктовані спонсором політичної партії, у когось – це амбіції лідера, хтось проріс на ґрунті людської зневіри і розчарувань та під брендом нових зелених облич привів до влади старі пихаті корумповані морди”, – додав Филипів.

Він також закликав проукраїнські політичні сили об’єднуватись.

“Для Народного Руху України похід на вибори  – це дискусія, яка ведеться між сивочолими та молодими рухівцями. У центрі цієї дискусії є три основні аспекти. Перше – це роль в сучасному суспільстві Народного Руху України. Яка його роль сьогодні? Майже 30 років тому Народний Рух України, об’єднавши навколо себе людей, повів народ до незалежності. Пройшов час і ми сьогодні знову повинні об’єднати людей, аби захистити і відстояти цю незалежність. Друга річ – це концептуальні засади. Думаю, що сьогодні у владі повинні бути розумні, грамотні, професійні люди, але крім цього, вони повинні бути наділені патріотизмом, вони повинні бути виховані на національному фундаменті. Де, у якій політичні силі вони могти так виховатись? У тій, що існує лише один рік, чи у тій, де 3-4 покоління рухівці.

І третє – це люди. Народний Рух України – це не Филипів, не Корнат, не Дзядик, не Гагалюк. Народний Рух України – це народ України. Сьогодні багато говорять за об’єднання політичних сил. Так, ми за об’єднання, але на ідеалах Руху. Ми – за об’єднання, де у центрі будуть професійні, компетентні люди, ми – за об’єднання, щоб жодного голосу народ України ані не віддав за “зелених”, ані за промосковську колону – “Опозиційна платформу – за життя”, Шарія та іншу нечисть”, – наголосив Роман Филипів.

Нагадаємо, Народний Рух України засудив політичні переслідування п’ятого президента України Петра Порошенка та добровольців.

Коментарі

Позначки: , , , , ,