Новий уряд Зеленського – це мильна бульбашка, яка лопне так само, як і попередня, – Геращенко

Новини 04 Березня, 2020 429
Ірина Геращенко. Фото 4studio

Ірина Геращенко. Фото 4studio

Зеленський знову одноосібно призначає уряд, але відмовляється понести політичну відповідальність за дії його влади протягом 9 місяців роботи.

Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко з трибуни парламенту, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу фракції.

«В світі є кілька країн, де наречені вперше бачать одне одного в шлюбну ніч. В часи президента Зеленського монобільшість і прем’єр бачать одне одного вперше і можливо востаннє в день голосування.

Не встигла монобільшість вивчити обличчя нового уряду, ми маємо нового нового прем’єра, який говорить, що буде виконувати програму «Слуг народу». Але ж народ дав таку високу довіру «Слугам» – 254 «слуги» у Верховній Раді і жоден з них не може стати прем’єр-міністром і навіть міністром. Можливо саме тому, що сьогодні лопається ця бульбашка про нові обличчя, які виявилися некомпетентними, недосвідченими, а можливо і трусливими, що не хочуть підставити плече своєму президентові і увійти в уряд, щоб там показати клас роботи. Пів року тому ці нові нові обличчя героїчно ліквідували кілька міністерств – міністерство аграрної політики, тимчасово окупованих територій, але реформи не спинити і сьогодні героїчно створюють ці міністерства», – сказала вона.

Народний депутат нагадала, що ані Зеленський, ані «Слуги народу» не понесли політичну відповідальність за ініціативи, які скасували індексацію пенсій та привели економіку до кризового стану.
«Наступним етапом реформ стане перейменування Офісу президента на Генеральну прокуратуру, тому що реформи не спинити. Де відповідальність «Слуг» за те, що в бюджеті за який ви голосували не було передбачено кошти на індексацію пенсій? Де відповідальність «Слуг» за те, що це ви проголосували ці ганебні закони, які поставили на межу існування українську економіку? Можливо вже і Раду пора перезапускати і тоді це буде правильне перезавантаження?» – зазначила політик.

Також Геращенко підкреслила, що сексизм, який використав у своєму виступі прем’єр-міністр є приниженням всіх українських жінок.

«Особливої ганьби сьогодні заслуговує сексизм нового кандидата в прем’єр-міністри. 60% виборців складають українки. Більше 25 тисяч українок служать у збройних силах. І що ми почули від чоловіка, який представлятиме велику європейську країну про те, що в нас немає гідних кандидаток, які за своїм інтелектуальним рівнем можуть профільно кандидатувати на посади міністерок. Я закликаю всіх жінок в цій залі не підтримувати сексиста. Ми жінки, але ми серйозні люди!» – зауважила вона.

«Мабуть на індексацію пенсій ваша реакція буде такою самою, як і на мої слова про неприпустимість такими висловлюваннями приниження 60% українок, які вас сюди делегували», – додала Геращенко.

Коментарі

Позначки: , ,