Ноунейми з Львівської міськради хочуть надалі керувати ПТУ

Новини 19 Лютого, 2024 100

«Область та місто мають спільно займатися розвитком закладів профтехнічної освіти», – Вікторія Христенко

Львівська міська рада фінансує заклади профтехосвіти у своїй громаді, тож важливо залучити місто до розвитку цих навчальних закладів.

На цьому наголосила Вікторія Христенко, голова постійної комісії освіти і науки Львівської міської ради, пише Четверта студія з посиланням на інформаційний портал ЛМР.

Протягом останніх років Львівська міська рада активно займається розвитком 17 профтехосвітніх закладів, які діють на території Львова, й долучалася до їх фінансування. Відтак неодноразово вимагала, щоб їх передали на баланс міста.

Водночас минулого тижня Львівська обласна рада під час сесії передала 9 профтехів, які знаходяться на території Львова, в комунальну власність області.

Вікторія Христенко, голова комісії освіти та науки Львівської міської ради зауважила, що таке рішення приймалося без урахувань пропозицій Львівської громади.

Вона виступила з ідеєю напрацювати Стратегію розвитку закладів профтехосвіти Львівщини, враховуючи стратегію кожного окремого профтеху.

«Львівська обласна рада у 2021 році затвердила Стратегію розвитку освіти Львівщини на період до 2027 року освіти. Це доволі поверховий документ, який немає чіткої візії й потребує доопрацювання. Крім цього, дуже важливо напрацювати Стратегію розвитку закладів профтехосвіти Львівщини, враховуючи стратегію кожного окремого профтеху. Львівська громада фінансує заклади профтехосвіти на своїй території і має бути долучена до створення такої Стратегії, адже місто має також своє бачення щодо розвитку. Більше того, місто має спеціалістів та експертів, які готові долучитись до творення такого документа», – прокоментувала депутатка фракції «Голос» у Львівській міській раді.

Коментарі

Позначки: ,