Невідомі поширили фейк про викид радіоактивних речовин на Рівненській АЕС

Новини 23 Вересня, 2020 590

Ілюстрація: Рівненські новини

Наразі офіційних коментарів щодо інформації про аварію на Рівненській АЕС – немає

Невідомі поширили фейк про викид радіоактивних речовин на Рівненській АЕС: у Вараші вводиться режим надзвичайної ситуації – саме таке повідомлення з’явилось на сторінці Вараської міської ради, провисіло кілька хвилин і зникло. Згодом з’явилась повідомлення про те, що сторінку зламали. 

Як пише «Четверта студія»,  на сайті Вараської міської “думи” повідомлялось,  що 23 вересня в ході проведення планових антитерористичних навчань (в рамках Rapid Trident-2020) на 3-му енергоблоці Рівненської АЕС відбулося короткочасне знеструмлення станції, в тому числі відмова резервних джерел електропостачання.

Це призвело до викиду радіоактивних речовин (може складати до 10% від викидів при аварії на Чорнобильській АЕС) в навколишнє середовище, в тому числі витоку теплоносія першого контуру реакторної установки в річку Стир.

«Стурбовані такою ситуацією, Вараська міська дума прийняла рішення про введення режиму надзвичайної ситуації по всій території району та проведенні добровільної евакуації жителів 30-кілометрової зони навколо АЕС»,- зазначається у повідомленні.

Як пишуть «Рівненські новини», за фактом умисного пошкодження майна слідчі Вараського відділення поліції розпочали досудове розслідування. Тривають першочергові розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєного злочину.

 

Як пише “Четверта студія”, наразі офіційних коментарів та підтвердження того, що сталася аварія на Рівненській АЕС –  немає. Також, наразі немає офіційного спростування оприлюдненої інформації.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,