Нардепи мають розмовляти українською: між Рабіновичем і Геращенко сталася перепалка через мову

Новини 14 Серпня, 2019 39
Між Рабіновичем і Геращенко сталася перепалка через мову. Фото: 5 Канал.

Лідер партії Слуга народу Дмитро Разумков теж втрутився у суперечку

Під час засідання підготовчої депутатської групи між новообраними нардепами від “Європейської солідарності” і “Опозиційної платформи – За життя” Іриною Геращенко та Вадимом Рабиновичем відбулася словесна перепалка. У зв’язку і тим, що представник ОПЗЖ почав виступати російською мовою. Про таке повідомляє “УНІАН”, пише 5 Канал.

Слід зазначити, що на виступ Рабиновича одразу відреагувала Геращенко.

“Я хочу нагадати шановному колезі пану Рабіновичу, що у нас вступив в дію закон про мову, і ми просимо вас виступати українською мовою під час роботи нашої погоджувальної групи”, – сказала вона.

Проте Рабінович відповів, що в законі про виступ нардепів нічого не сказано.

Лідер партії Слуга народу Дмитро Разумков теж втрутився у суперечку і наголосив, що Геращенко права, бо виступи парламентаріїв українською мовою передбачені законом про регламент Верховної Ради.

Після цього Рабинович почав вимагати, щоб йому повідомили, яким саме положенням регламенту передбачено обов’язок депутатів виступати українською мовою. Разумков назвав йому статтю закону, однак Рабінович продовжив виступати російською мовою.

Пізніше Геращенко на своїй сторінці в Facebook написала, що представника ОПЗЖ змусили виконувати норми регламенту, і засідання продовжується українською мовою.

Коментарі

Позначки: ,