Нардепам доведеться пояснювати своїм виборцям, чому вони підтримали бюджет Зеленського, – нардеп

Новини 17 Грудня, 2020 720

Ірина Геращенко

Ухвалення бюджету на наступний рік, де немає підвищення зарплат військовим, вчителям і лікарям – це реванш. Про це співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко наголосила з трибуни парламенту.

«Сьогодні Державне Бюро Репресій вручило обвинувачення за вбивство, назвавши Революцію Гідності і події Майдану – заколотом, по суті, Тетяні Чорновол, яка була тоді жертвою тітушек.

Зараз на Майдані, де 7 років тому відбувалися події Революції Гідності – відбувається побиття ФОПів. І на жаль, наша поліція так само перетворюється в беркут часів Януковича. А в парламенті зараз відбувається так званий «розгляд бюджету». І це таке саме свідчення про реванш», – заявила Ірина Геращенко.

Представниця «Європейської Солідарності» закликала колег – депутатів не голосувати за бюджет разом зі «Слугами», які приймають бюджет для «Слуг», а не для народу.

Ірина Геращенко нагадала Зеленському про його обіцянку свою резиденцію віддати на потреби дітям.

«Коли ми читаємо новини з Литви, де Президент країни відмовляється переїхати в резиденцію, тому що на неї витрачено 350 тисяч євро, бо це задорого для цієї країни в час пандемії. То в цей час президент Зеленський, який обіцяв переїхати в Український дім, вже п’ять місяців тимчасово живе в резиденції, яку він обіцяв віддати дітям», – зауважила народна депутатка.

«До речі, Український дім сьогодні замерзає і не фінансується ДУС, тому що всі гроші йдуть на каруселі біля Банкової і на офіс Зеленського», – додала Ірина Геращенко.

Політик наголосила, що кожному депутату, а особливо мажоритарникам, доведеться пояснити своїм виборцям чому вони підтримали такий ганебний бюджет.

«Зараз кожен з вас, хто натисне зелену кнопку має поїхати в свої округи і сказати, чому ви взяли хабар від влади Зеленського і натиснули кпонку «за». За бюджет, де немає жодної копійки на підвищення зарплат воїнам, які захищають вас… Так само ви не виконуєте рішення уряду на підняття зарплат вчителям. Ви ж обіцяли їм зарплати 4 тисячі доларів чи євро, а сьогодні не можете знайти 4 тисяч гривень, аби підняти зарплату. Це ви сьогодні брешете лікарям, про те, що доплачуєте їм 300 відсотків. І на це у вас немає грошей», – наголосила політик.

«Проте ви будете голосувати за зняття коштів з регіонів, за руйнацію децентралізації, за вибудову поліцейської держави, де є гроші на поліцію, яка зараз лупасить ФОПи. На ДБР, яке проводить реванш і вручає Тані Чорновол повістку. На Генеральну прокуратуру, яка не бачить корупціонерів в цій залі. При цьому ви забуваєте про народ. Ганьба», – резюмувала Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: