На Закарпатті дефіцит кисневих балонів в лікарнях (ВІДЕО)

Новини 08 Березня, 2021 382

Фото: Інформатор

Ситуація з коронавірусом в Закарпатській області настільки важка, що наприкінці тижня регіон може зіткнутися з колапсом медичної системи

Ситуація з коронавірусом в Закарпатській області настільки важка, що наприкінці тижня регіон може зіткнутися з колапсом медичної системи. На сьогодні вже спостерігається дефіцит кисневих балонів в лікарнях.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на РБК-Україна, про це на брифінгу у Закарпатській ОДА заявив головний лікар обласної клінічної лікарні ім. А. Новака Юрій Яцина.

За його словами, в цій лікарні на сьогодні 120 пацієнтів, які потребують кисневої терапії. Причому половина з них має лежати в реанімації.

“А в самій реанімації у нас усього 6 ліжок і розширити її неможливо. Щодня в нашому закладі використовують 25-30 кисневих балонів, вранці у нас залишалося лише 5. Цього вистачить години до 16 не більше. І що скажете мені з цим робити? Як рятувати життя?”, – зазначив Яцина.

Він також закликав людей з COVID не виходити з дому.

“Мені все одно, чи ви вірите в цю недугу! Ми з моїми колегами спираємося на доказову медицину. І щодня стикаємося зі смертю. Просто вдягніть маску, дотримуйтесь дистанції – це не так важко! Допоможіть нам, тому що наприкінці тижня будемо мати колапс”, додав Юрій Яцина.

Нагадаємо, раніше медики Закарпаття заявили про критичну ситуацію з COVID. Зокрема, там щодня помирає по 12 людей від цієї хвороби.

Зазначимо, з 8 березня в регіоні діють обмеження “червоної зони” адаптивного карантину.

Як повідомлялося, на Закарпатті через брак кисню помирають пацієнти з COVID-19.

Лікар-пульмонолог, координатор COVID-центру Закарпатської обласної клінічної лікарні ім.А.Новака Оксана Цімбота закликає представників влади донести до людей ситуацію, яка склалася в лікарнях регіону з хворими на коронавірус, щоб зупинити «масові гуляння». Лікар також наголошує,що медики вже фізично не витримують навантажень, а в лікарні, де вона працює, не вистачає кисневих концентраторів. У той же час закарпатці продовжуть влаштовувати масові гуляння…

Про це у відеозверненні Оксани Цімботи, яке оприлюднено 5 березня у ФБ.

Як зазначається у зверненні, «на даний момент у нас ситуація критична в тому плані, що у нас в  CIVID-центрі знаходиться близько 150 хворих. Ці всі хворі є кисневозалежні, кисню вже не вистачає, концентраторів не вистачає. Порожні ліжка на коридорах є, але вони не мають жодного обладнання, медперсоналу так само не вистачає. В такому режимі медперсонал просто падає з ніг… Система не витримує, вибиває електромережа, вона не розрахована на таке навантаження, щоб у палаті було по 4 концентратори, яких також уже не вистачає. Із 145 хворих зранку на кисні знаходилося 120. Як буде далі? Напевно буде поганий кінець тому що хворі на очах задихаються, допомогти їм немає чим… А люди продовжуть масові гуляння… Я дуже б хотіла, щоб ті, які не вірять у цей коронавцірус, ті хто вважають, що це все не так, прийшли сюди і подивилися, що відбувається», – зазначила Оксана Цімбота,звертаючись до своїх земляків.

«Звертаюся до всіх представників влади, щоб допомогти донести до людей… Обмежити… Ми вже в тому стані, що готові вийти і класти дипломи тому, що ми теж люди, фізично вже не можемо, не говорю морально. Ті смерті, що відбуваються на очах, постійно…  Цей коронавірус має не такий перебіг, як раніше, це є новий вид, ці хворі на очах згасають і помирають, він помолодшав…Вік 40 дуже багато. Зараз молоді люди, які не мають хронічних хвороб, вони на очах згасають і помирають. Я прошу всіх: максимально допоможіть, хто за яку роботу відповідає.. Сил немає ні в кого вже…»,- зазначає лікар.

На початку березня 2021 року, лікар Оксана Цімбота втратила батька, про це повідомляється у ФБ.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,