На Тернопільщині озброєні чоловіки спалили табір ромів

Новини 23 Травня, 2018 36

Фото ГУ Нацполіції у Тернопільській області

Поблизу Тернополя невідомі зі зброєю напали на табір ромів та спалили їхні намети.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, 22 травня, близько 22:00, надійшла інформація про те, що на громадян ромської національності напала група невідомих, орієнтовно 15 чоловік.

Поліцейські на місці події встановили, що потерпілі – представники ромської національності, які жили у наметах за межею Тернополя, навпроти цукрового заводу, що у смт Велика Березовиця. У таборі на момент нападу перебувало семеро дорослих та 33 дітей. На Тернопільщину вони приїхали із Закарпатської області, на прожиття, за їх словами, заробляли збором та здачею металобрухту.

«Поліція розглядає кілька версій даної події. В першу чергу – це конфлікт між місцевим населенням та ромами, бо напередодні були скарги на негативну поведінку ромської спільноти на Тернопільщині», – заявив начальник обласного управління поліції Олександр Богомол.

За словами потерпілих, вони на вогнищі готували вечерю, коли в табір забігла група людей з битами, лунали звуки, схожі на постріли. Роми почали тікати в ліс. Під час сутички загорілися намети.

За медичною допомогою після нападу ніхто не звертався.

«На пошуки ймовірних нападників виїжджали патрульні поліцейські та група реагування патрульної поліції. За півтора кілометра від місця події правоохоронці зупинили групу осіб. Їх запросили у Тернопільське відділення поліції. З місця дебошу вилучили гільзи, ймовірно від пневматичної зброї», – зазначається у повідомленні.

Дана подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч.4 ст. 296  КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї), що передбачає покарання позбавленням волі на строк до семи років.

Як повідомлялося, 9 травня у смт Рудне біля Львова був спалений табір ромів. Через пожежу мешканці табору були змушені покинути поселення. Зі слів очевидців, напад на табір здійснила група з 30 невідомих чоловіків у масках.

Коментарі

Позначки: , ,