У Львові пройшов другий інтенсив для молодих майбутніх підприємців

Новини 12 Грудня, 2023 105

Другий рік поспіль у Львівській області навчальні програми JA Ukraine реалізовуються за підтримки та сприяння Департаменту освіти Львівської ОДА

7 та 8 грудня у Львові відбувся другий Табір Підприємництва для студентів закладів фахової передвищої та професійно-технічної освіти Львівщини. Традиційно, протягом двох днів молодь Львівщини опановувала підприємницькі навички під опікою успішних бізнесменів регіону.

Учасниками цієї навчальної події від ГО Junior Achievement Ukraine (JA Ukraine) стали 76 учнів та 20 вчителів.

«Основна місія Junior Achievement Ukraine – підготувати молодих людей до майбутнього ринку праці, закласти підприємницьке мислення, незалежно від того, чи будуть вони вести власний бізнес, або будуть найманими працівниками. Протягом двох днів учасники нашого Табору вчаться розкривати свій потенціал, розробляють цікаві і соціально корисні бізнес-ідеї та закладають підґрунтя для роботи власних міні-компаній» – зазначила Віра Другова, менеджерка програм Junior Achievement Ukraine.

Головний принцип роботи Табору підприємництва – це навчання через практику. Для цього його учасники створили команди, які генерували та аналізували свої бізнес-ідеї. В цьому молоді допомагали ментори з успішних компаній регіону.

Після завершення навчання журі Табору підприємництва визначило його переможців та призерів. До складу журі також увійшли провідні спеціалісти державної адміністрації, бізнес асоціацій та відомі бізнесмени:

– Богдан Іванусь, начальник відділу профтехосвіти м. Львова;

– Андрій Цегелик, CEO ПрАТ “Компанія Ензим”;

– Руслан Грицан, власник івент-агентства Special Event, керівник ГО “Your Hearts Ukraine”!;

За результатами вибору журі 3 місце посіло Вище професійне училище #29 м. Львова . Команда «Web pandas» презентувала ідею телеграм-бота для автоматизації процесу купівлі товарів в Інтернет-магазинах.

2 місце отримало Львівське вище професійне політехнічне училище. Бізнес-ідея команди «Chance App» – це мобільний додаток для людей з інвалідністю .

Переможцями стали студенти ВСП “Технологічний фаховий коледж Національного університету “Львівська політехніка”. Їхня компанія «Гіпсова мануфактура» отримала 1 місце за проєкт виготовлення креативних наборів для творчості із гіпсу.

Всі інші учасники отримали дипломи про проходження навчального курсу «Табір підприємництва» від JA Ukraine, а переможці і призери – цінні нагороди.

Другий рік поспіль у Львівській області навчальні програми JA Ukraine реалізовуються за підтримки та сприяння Департаменту освіти Львівської ОДА.

Проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Коментарі

Позначки: , ,