На сьомому році війни українці намагаються захистити українську мову, – нардеп

Новини 19 Липня, 2020 560
Герой України Забродський іде з Порошенком до парламенту

Герой України Забродський іде з Порошенком до парламенту

Кремлівські стратеги гібридної війни знову вкидають мовне питання для розхитування ситуації всередині країни. Однак ми вже добре знаємо – починають з мови, а потів з’являються «Гради» та прапори іншої держави на наших будівлях. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність», генерал-лейтенант Михайло Забродський, пише Четверта студія.

Депутат підкреслив, що українці не дадуть можливості протягнути рішення, що відтермінує запровадження обов’язкове викладання предметів в школах українською мовою.

«Якщо ми стоїмо тут, значить нам не байдуже. Якщо нам не байдуже, значить ми готові до дій. Якщо ми готові до дій, то у них нічого не вийде», – наголосив він.

«Так званого мовного питання немає. В Україні може бути лише одна мова – українська», – сказав він. При цьому депутат додав, що ніхто не зазіхає на право громадян спілкуватися тією мовою, яку кожен вважає за рідну.

«На жаль, зовсім інший погляд на це питання у кремлівських стратегів гібридної війни. І сьогодні вони можуть пишатися, сьогодні у них успіх. На сьомому році війни, посеред української столиці, під стінами українського парламенту, українці намагаються захистити українську мову», – зауважив Михайло Забродський.

Водночас депутат підкреслив, що дякуючи спільним зусиллям радість кремлівських пропагандистів буде дуже не довгою.

«Ми дуже добре пам’ятаємо що з мови – починається. Потім після мови з’являється колорадська стрічка, після цього – розмови, що треба захищати «русскоязычных». Хоча я як «русскоязычный» ніякого захисту не потребую. Після цього з’являються «Гради», і після цього на адміністративних будівлях з’являється інші прапори», – сказав представник «Європейської Солідарності».

Він зауважив, що мовне питання дуже чутливе, бо йдеться про наших школярів і студентів, про нашу освіту, про тих, хто закладає фундамент для майбутнього існування України як держави. «Про тих, хто завтра стане бізнесменами, артистами, вченими, військовими, медиками», – додав депутат.

Михайло Забродський зазначив, що сьогодні всі, хто став на захист української мови несуть подвійну відповідальність і не мають права на будь-яку помилку. Він додав, що норми закону стосовно мовної квоти в освіті мають бути обов’язково збережені.

«Наші діти – наше майбутнє. Майбутнє у нас одне – європейське. Країна у нас одна – Україна. І мова має бути українською», – сказав депутат.

Коментарі

Позначки: