На Львівщині відзначили 125-річчя з дня народження Олени Степанів

Новини 07 Грудня, 2017 134

Фото: прес-служба ЛОДА

Олена Степанівна зробила  дуже просту річ – свої переконання втілила у свої дії

Урочисті заходи розпочали із покладання квітів до могили першої жінки-офіцера, що на полі поховань № 64 Личаківського кладовища, опісля духівництво провело чин поминальної панахиди.

Під час громадського віче до присутніх звернувся голова Львівської ОДА Олег Синютка і зазначив, що постать Олени Степанів є прикладом незламного духу і жертовної любові до України.

“Хочу, щоб мене почули молоді люди, які, хто за покликом совісті, хто з переконання, прийшли сюди. Я переконаний, що для молоді Олена Степанів здається такою постаттю  з далекої української історії, яку треба переусвідомити, але я б дуже хотів, щоб молоді люди подумали собі, що Олена Степанівна зробила  дуже просту річ – свої переконання втілила у свої дії. Я б дуже хотів, щоб головний висновок, який ви б винесли з цього заходу  – потрібно зробити на своєму місці все, що від  вас залежить, зробити так, як просить країна”, – зазначив очільник області.

Фото: прес-служба ЛОДА

“Я хочу, щоб сьогоднішній день був не просто уроком мужності, шани тій людині, що увійшла в історію, а щоб для кожного з нас, це було переосмислення, що  все залежить від нас, що можна сподіватися тільки на себе. В нас велика дорога вперед до сильної, квітучої України. Нам потрібно зробити так, щоб ми не лише шанували героїв з історії, але й тих, які живуть сьогодні”, – додав Олег Синютка.

Фото: прес-служба ЛОДА

У заході взяли участь  представники громадських організацій патріотичного спрямування та велика кількість учнівської та студентської молоді. Відтак, до заходу долучилися студенти та керівництво Національного університету “Львівська політехніка”,  Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівської української гуманітарної гімназії ім. Олени Степанів з поглибленим вивченням українознавства та англійської мови, Льві́вського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут та Курінь «Пласту» імені Олени Степанів.

На завершення віче присутні виконали патріотичні пісні, молодь продекламувала вірші. Патріотичні пісні та Державний Гімн України прозвучали у виконанні студентського хору Національного університету «Львівська політехніка». Урочисту сальву під час виконання Державного Гімну України здійснили представники Товариства пошуку жертв війни “Пам’ять”.

Коментарі

Позначки: , ,