На Львівщині у обласному бюджеті на 50% збільшать видатки на соціальну сферу

Новини 28 Листопада, 2022 218

В обласному бюджеті Львівщини на наступний рік на 50% збільшать видатки на соціальну сферу, а на капітальні видатки обласних комунальних закладів соціальної сфери на 2023 рік передбачено 101 мільйон гривень.

Про стан виконання обласних соціальних програм та планування бюджету на наступний рік йшлося під час засідання комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій, пише Четверта студія.

«Вперше таку суму – 101 млн грн передбачено на обласні соціальні установи, наприклад на капітальні ремонти, придбання обладнання, розширення закладів, тепло та водопостачання», – розповів голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук

«На галузь соціального захисту у проєкті обласного бюджету приріст найбільший, до 50 відсотків. Збережено усі видатки, а також передбачено кошти для підвищення заробітних плат соціальним працівникам обласних комунальних закладів», – наголосив заступник голови Львівської ОВА Іван Собко

Депутати Львівської обласної ради спільно з керівниками департаментів соціального захисту населення та департаменту фінансів Львівської обласної військової адміністрації проаналізували можливості виділення фінансування на заходи, в рамках трьох обласних соціальних програм. Зокрема, на комплексну програму соціальної підтримки у Львівській області Захисників та Захисниць України, членів їх сімей, а також учасників Революції Гідності та членів сімей Героїв Небесної Сотні на 2023 рік передбачено понад 64 млн грн. Ще 11 млн грн передбачено на Комплексну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб на період дії воєнного стану.

Коментарі

Позначки: