Бюро економічної безпеки України налагоджує співпрацю з Фондом держмайна України

Новини 01 Липня, 2023 144

Бюро економічної безпеки України налагоджує співпрацю з Фондом держмайна України

Обговорення можливостей обміну аналітичною інформацією щодо ефективності розпорядження державним майном відбулося під час зустрічі керівників Територіальних управлінь Бюро економічної безпеки у Закарпатській та Львівській областях та начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях.

Про це пише Четверта студія з посиланням на БЕБ.

Учасники зустрічі підписали Меморандум про співпрацю, в якому також йдеться про обмін інформацією про погашення заборгованостей перед державним бюджетом та сплатою податків суб’єктами господарювання. Документ передбачає надання пропозицій щодо внесення змін до нормативно-правових актів з питань усунення передумов створення схем протиправної діяльності у сфері економіки. Сторони домовилися спільно готувати аналітичні висновки й рекомендації для органів місцевого самоврядування.

«Консультативна аналітична та юридична підтримка, перевірка чинних або нових контрагентів на зв’язки з компаніями та особами з росії – це спільні дії, спрямовані на створення безпечного економічного середовища в регіоні», – пояснив в.о. керівника Теруправління БЕБ у Львівській області Валерій Тацієнко. Він також наголосив, що аналітична оцінка та вивчення ризиків мають стати одним з інструментів підтримки бізнесу. На сьогодні саме аналітичні підрозділи Бюро опрацьовують та систематизують дані з різних інформаційних систем, в перспективі ця діяльність буде розширюватися.

Керівник Територіального управління Бюро економічної безпеки у Закарпатській області Євген Калугін зазначив, що через війну підприємства релокуються в західні області України. На даному етапі важливо не перешкоджати розвитку бізнесу, втримати платників податків, створити робочі місця. Бюро економічної безпеки України спрямовує зусилля на забезпечення  прозорого, конкурентного економічного середовища.

«Український бізнес, працюючи в непростих умовах, постійно допомагає Збройним Силам України. Наше завдання – створити комфортні та безпечні умови для розвитку економіки та усунути будь-які передумови для протиправної діяльності», – підкреслив Микола Іщук.

Коментарі

Позначки: