На Львівщині «теплими кредитами» скористалися понад 7,5 тисяч мешканців

Новини 27 Грудня, 2017 57

Ілюстративне фото

А ще область лідирує серед інших в Україні у впровадженні альтернативних джерел енергії

У 2017 році у Львівській області відкрили 5 сонячних та 1 вітрову електростанції загальною потужністю 48,8 МВт. Про це сьогодні, 27 грудня, розповів голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, – передає прес-служба відомства.

Сонячні електростанції: ТОВ «Синтез Солар» (дахова та наземна), яка є найпотужнішою в Україні, «Лео-Солар-Енерджі», «Озерна», СЕС «Енергетичні поля СЕС Терновиця 2 та 4», «Цетуля Солар» та вітрова електростанція «Старий Самбір – 2».

Також цього року ввели в експлуатацію 95 сонячних установок приватних домогосподарств потужністю 1,3 МВт, сума залучених інвестицій – 1,5 млн євро.

На території області у 2017 році відкрили 2 газові родовища та ввели в експлуатацію 1 нафтову свердловину.

«У 2017 році за допомогою Уряду України нам вдалось подолати екологічну загрозу – у Сокальському районі завершили роботи із гасіння терикону ПАТ «Львівська вугільна компанія». На ліквідацію залучено 12 мільйонів гривень із резервного фонду державного бюджету», – наголосив Олег Синютка.

За його словами, на Львівщині «теплими кредитами» скористалися понад 7,5 тисяч мешканців. На впровадження енергоощадних заходів залучили 185 млн грн кредитних коштів, що на 56,7% більше, ніж у 2016 році.

Коментарі

Позначки: , ,