На Львівщині сержант поліції затримав двох втікачів з львівської колонії

Новини 05 Вересня, 2019 438

Зловмисників затримано / facebook/ Ігор Зінкевич

Правоохоронець під час затримання отримав важке ножове поранення

На Львівщині під час затримання небезпечних злочинців поранений поліцейський.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, працівник Жидачівського відділення поліції Олег Франків отримав проникаюче ножове поранення грудної клітини, затримуючи двох засуджених, котрі втекли з виправної колонії.

Подія сталась  4 вересня близько 19.30 в одному з сіл Жидачівського району.

Поліцейський-водій чергової частини Жидачівського відділення поліції сержант поліції Олег Франків, перебуваючи поза службою, побачив біля мосту через річку Стрий неподалік села Межиріччя двох чоловіків, котрі підпадали під орієнтування на засуджених, які 3 вересня втекли з Миколаївської виправної колонії.

Поліцейський повідомив про незнайомців у відділок поліції, а сам підійшов до них, представився та запропонував пройти з ним у відділення поліції для встановлення осіб.

Чоловіки відмовились і Олег Франків прийняв рішення про їх затримання. Зловмисники почали чинити опір і один із них завдав сержанту поліції удару ножем у ліву сторону грудної клітини, спричинивши проникаюче поранення.

Працівники Жидачівського відділення поліції, котрі негайно прибули на місце події, затримали зловмисників. Ними виявились засуджені 20-річний киянин та 26-річний мешканець Житомирської області, котрі напередодні втекли з Миколаївської виправної колонії.

Поранений правоохоронець госпіталізований, його стан лікарі оцінюють як стабільно важкий.

Поранений правоохоронець. Фото: ФБ/Світлана Добровольська

Як раніше повідомлялося, 3 вересня, близько 17.45 до поліції надійшло повідомлення про втечу з місць позбавлення волі, розташованого в одному з сіл Миколаївського району на Львівщині двох засуджених. Один з втікачів – 20-річний уродженець Києва, інший – 26-річний мешканець Житомирської області.

В державній установі «Миколаївська виправна колонія (№50)», відповідно до вимог кримінально-виконавчого законодавства, діє дільниця соціальної реабілітації (надалі – ДСР), куди можуть переводитись засуджені, які відбули значну частину покарання. У вказаній дільниці ув’язнені перебувають під наглядом адміністрації, а охорона, згідно з чинним законодавством, не здійснюється. Засуджені з ДСР можуть носити цивільний одяг, мати при собі портативні персональні комп’ютери та аксесуари до них, гроші та цінні речі, користуватися грішми без обмеження.

ДСР залучаються до виконання оплачуваних робіт за межами установи, на так званих «контрагентських об’єктах». Саме на такому об’єкті, на заводі ТзОВ «Львівський сад» в с. Стільсько Миколаївського району Львівської області, перебували засуджені Дмитрук П.В. та Буртовенко В.А. на момент скоєння ними втечі.

Персонал всіх установ виконання покарань у Львівській області  переведено на посилений варіант несення служби. На території області виставлено розшукові пости.

Обоє втікачів були раніше засуджені, один з них  за скоєння тяжкого злочину.

Довідка. Миколаївська виправна колонія (№50) знаходиться у селі  Заклад Миколаївського району Львівської області.

Колонія мінімального рівня безпеки, із загальними умовами тримання (для тримання чоловіків, засуджених до позбавлення волі на певний строк).

Коментарі